UPDATE: Zeci de mașini sunt blocate în județ. Situația drumurilor pe care se circulă greu (FOTO)
Foto: Foto: ISU Galați

UPDATE: Zeci de mașini sunt blocate în județ. Situația drumurilor pe care se circulă greu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE ora 14,30: Potrivit ultimelor informații transmise de ISU Galați, în localitatea Cuca sunt 20 de mașini blocate. De asemenea, un microbuz cu patru cetățeni moldoveni a rămas blocat pe o șosea la Vlădești, iar o mașină cu o femeie gravidă se află imobilizată în zăpadă între Măcișeni și Valea Mărului. O altă situație critică a fost raportată la Tecuci, unde o cisternă cu 40 de tone de motorină nu și-a mai putut continua drumul. În toate cazurile, echipajele de pompieri intervin pentru salvarea persoanelor și degajarea căilor de acces. 


Potrivit situației operative transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, 11 este numărul total al drumurilor pe care se circulă cu maximă dificultate din cauza condițiilor meteo. Din cauza stratului de zăpadă și viscolului, traficul rutier este îngreunat mai cu seamă pe DN 25, îndeosebi între Tudor Vladimirescu și Vameș, dar și între Drăgănești și Tecuci. Pe DN 24 D, probleme sunt pe segmentele cuprinse între Cuca și Băleni, Vârlezi și Bălăbănești și pe segmentul Tulucești-Foltești-Oancea.

Situația drumurilor județene pe care se circulă restricționat este următoarea: 

DJ 251 Galați - Tecuci

DJ 254 Ivești - Grivița

DJ 252 Barcea - Buciumeni

DJ 255 Pechea - Rediu

DJ 251G Valea Mărului - Vârlezi

DJ 251C Valea Mărului - Smulţi

DJ 242B Berești – Tg. Bujor

DJ 252G – Țepu

DJ 242D Băneasa – Suceveni. 

Conform celei mai recente raportări, în județul Galați nu există întreruperi ale alimentării cu energie electrică provocate de vreme.

Condiții grele de trafic sunt și în județele învecinate, forțele de intervenție solicitând ajutor pentru a putea interveni la cazuri medicale izolate din cauza zăpezii. În aceste condiții, ISU Galați a trimis două autoșenilate la Buzău și Vrancea, ambele județe aflatet sub Cod Portocaliu de viscol, pentru a ajuta la executarea unor misiuni de salvare. 

 

 

 

Citit 7951 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 11:35

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.