Vendeta din interior, împotriva şefului Vămii Oancea

Vendeta din interior, împotriva şefului Vămii Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vremea anonimelor compromiţătoare nu a trecut *

Sosită pe mail, nesemnată şi neasumată, „senzaţionalei” anonimei care vestea „urmărirea penală şi sancţionarea disciplinară a şefului Vămii Oancea”, urmărind decapitarea ofiţerului acuzat, nu i-au ieşit jocurile.

Vama nu crede în acuzaţii

Contactat telefonic, Sorin Niţă, purtătorul de cuvânt al Vămii Galaţi, a dezminţit ferm acuzaţiile:

„Autoritatea Vamală nu are cunoştinţă despre nici o urmărire penală desfăşurată pe numele actualului şef al Vămii Oancea. În ceea ce priveşte sancţiunea disciplinară, şi aceasta, chiar dacă ar exista, nu presupune schimbarea din funcţie a unui reprezentant al Vămii”.

„Dacă apare o plângere la adresa unui ofiţer, există etape în procesul sancţionării, etape care sunt analizate în cadrul unei Comisii de Disciplină care propune şi aprobă sancţiunea disciplinară”.

…nici Parchetele

Nici Parchetele de pe lângă Tribunal sau Curtea de Apel nu au confirmat acuzaţiile: „Nu sunt înregistrate plângeri pe numele şefului Vămii Oancea”, au declarat reprezentanţii respectivelor instituţii.

La rândul său, şeful Vămii Oancea a negat vehement acuzele: „Nimic din ce apare în acest mail nu este adevărat. Mai mult ca sigur este ˝opera˝ unui coleg invidios, deşi chiar nu înţeleg ce motiv are să fie invidios. Lucrez de 18 ani în Vamă şi nu a mai existat niciodată un asemenea atac îndreptat împotriva mea”.

„În mai anul acesta am fost numit şef interimar la Vama Oancea, timp de 6 luni – adicâ până în noiembrie – când titularul postului, domnul Virgil Popescu, se va întoarce de la Aeroportul Sibiu, unde a fost detaşat. În momentul în care dumnealui revine, eu mă întorc la funcţia mea din executiv”.

…nici noi

Nu ştim cine şi din ce motiv ar fi vrut să-i ştirbească reputaţia şefului Vămii Oancea. Important este că o misivă compromiţătoare, trimisă pe adresa unui ziar, nu garantează decât faptul că subiectul va fi documentat în aşa mod încât adevărul să iasă la iveală.

Refuzăm să ne lăsăm manipulaţi de dragul senzaţionalului, sau a unei vendete ieftine, cu iz de frustrare pe linia promovării într-un post sau altul.

Citit 2297 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.