Omagiu eroilor pompieri

Omagiu eroilor pompieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei 7 pompieri gălăţeni căzuţi în 1967 au fost onoraţi ieri de colonelul Vasile Balaban şi cei 150 de ofiţeri şi subofiţeri prezenţi la slujba de comemorare *

1967 – anul focului cel mare

150 de militari ai Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă „Eremia Grigorescu” din Galaţi, alături de comandatul lor, colonelul Vasile Balaban, au depus ieri coroane în cadrul ceremoniei de comemorare ţinută la Cimitirul Eternitatea, la mormintele celor şapte pompieri-eroi, dispăruţi în 1967.

În bătălia cu focul stârnit pe 11 august 1967, 12 pompieri au încercat să stingă incendiul izbucnit la o autoutilitară răsturnată la cooperativa Unirea Galaţi, maşina conţinând trei butoaie a câte 600 de litri de benzină fiecare.

Numai cinci pompieri aveau să scape cu viaţă din coşmarul declanşat atunci în oraş, restul fiind conduşi la groapă de către colegii de atunci.

Pompieri, jandarmi şi copii

Ieri, de sărbătoarea ocrotitorului pompierilor – Sfântul Iosif cel Nou, episcop al Timişoarei la mijlocul veacului al XVII-lea -, două coroane au fost depuse în cadrul slujbei de pomenire ţinute de Eugen Buruiană, protopoul de Galaţi.

La ceremonie au asistat, alături de cadrele militare ISU, şi reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi, precum şi 30 de copii ai şcolilor 26 şi 42.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.