Polițist rănit și huliganisme la meciul Oțelul - Dinamo. Ordinea publică, grav afectată (VIDEO)

Polițist rănit și huliganisme la meciul Oțelul - Dinamo. Ordinea publică, grav afectată  (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Meciul de fotbal dintre echipele Oțelul Galați și Dinamo București de joi, 11 mai, a fost presărat cu incidente. Zeci de suporteri au făcut scandal și s-au pretat la acte de agresiune, fiind conduși la poliție cu dubele.

Un agent de la Poliția Rutieră a fost atacat cu pietre și se află în spital. 15 suporteri nu vor mai avea voie să calce pe un stadion timp de un an. 

A fost Cod Roșu de violență în stradă la partida pe care Oțelul Galați a susținut-o joi, 11 mai, în compania echipei Dinamo București. Suporterii celor două formații au pus la grea încercare forțele de ordine mobilizate în oraș, mai cu seamă în zona stadionului unde a avut loc meciul. Cu puțin timp înainte de începerea partidei câștigate de formația bucureșteană, spiritele au dat în clocot, un prim incident notabil având loc în zona Spitalului de Pediatrie, la intersecția străzilor Brăilei și Siderurgiștilor. Un polițist de la Biroul Rutier, care dirija traficul, a fost agresat de unul dintre susținătorii echipei oaspete, în timp ce încerca să aplaneze un conflict între suporteri. 

”Incidentul ar fi pornit de la faptul că ocupanții unui autovehicul, aflat în mișcare în zona respectivă, suporteri ai uneia dintre echipele de fotbal, ar fi adresat injurii unui grup de suporteri prahoveni, susținători ai celeilalte echipe, care se deplasau pe aleea pietonală către stadion. Polițistul a procedat la oprirea autovehicului, iar în momentul când s-a apropiat pentru verificarea actelor conducătorului auto, precum și celorlalți pasageri, a fost lovit în zona capului cu o piatră care a fost aruncată de o persoană din grupul de suporteri aflați pe trotuar”, a precizat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Polițistul a fost grav rănit la cap și a fost transportat de urgență la spital, unde a rămas internat. 

Ca urmare a incidentului, 26 de persoane au fost conduse la sediul Secției 2 Poliție Galați în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment. Ancheta a scos la iveală faptul că cel care a aruncat cu piatra este un tânăr de 19 ani, din satul Păulești, județul Prahova. Acesta a fost reținut sub acuzația de ultraj, urmând ca pe numele lui să fie formulată o propunere de luare a unei măsuri preventive. 

Amenzi și interdicții

Ca urmare a acestui incident, Jandarmeria Galați a dispus aplicarea de amenzi pentru majoritatea celor care au ajuns la secția de poliție. 19 suporteri din grupul din care făcea parte tânărul care l-a lovit cu piatra pe polițist au fost sancționați contravențional, mare parte dintre ei primind și sancțiunea complementară a interzicerii participării la competițiile sportive. 

”19 dintre suporteri au fost sancționați pentru provocarea și participarea la scandal, în locuri publice, cât și pentru săvârșirea în public de fapte sau gesturi obscene, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 15.300 de lei. De asemenea, pentru 15 suporteri a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal pentru o perioadă de un an”, a precizat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Media

Citit 3591 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 10:04

6 comentarii

  • postat de ss
    Vineri, 12 Mai 2023 20:15
    5.13.235.***
    Nu stiam de unde e poza, practic e o zona centrala a orasului si apare hidosenia aia de cladire neterminata de decenii.....felicitari primariei ca nu a fost in stare sa faca ceva! Dragut si spatiul verde unde ii culca pe primitivii aia, cu balarii netaiate la marginea strazilor principale......avem
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 12 Mai 2023 19:09
    5.13.147.***
    Ciobaneala, cica suporteri. Sa cumperi bilet, sustii clubul, mergi pe stadion singur, cu prietenii sau cu un copil si vin niste ciobani frustrati doar pentru a se bate cu cineva, ca e alta galerie, ca e politie sau jandarmi si poti avea ghinionul sa iti iei o birdura sau un scaun in cap. Ce treaba a
    0
    0
  • postat de maurice
    Vineri, 12 Mai 2023 18:54
    86.124.200.***
    Imi place fotbalul, dar cand vad ce ghiogari merg pe stadion, prefer sa stau acasa, imi piere tot cheful de fotbal.
    0
    0
  • postat de Oțelul a jucat de Liga 3, rușine
    Vineri, 12 Mai 2023 17:32
    109.166.129.***
    Ori de supărare ai noștri, ori din bucuria bucureștenilor, bolovanul a ajuns în capul polițistului. Acum ce să zici, din avion dacă te uitai la meci, parcă, parcă, meciul a fost aranjat, mai ales la primul gol, apoi, s-a făcut schimbări, de ochii publicului nedumerit de ce vede pe teren. M-am uitat
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Vineri, 12 Mai 2023 17:18
    5.13.237.***
    SA RETURNEZE BANII sponsorizati de PUCHEANU IONUT FLORIN (PrimarUL din Galati) din taxe si impozitele platite de GALATENI. Sau chiar primarul ar trebui sa returneze banii.
    0
    0
  • postat de comunismul
    Vineri, 12 Mai 2023 14:17
    5.13.223.***
    dinamo bucuresti a dominat tot meciul aseara! nu i-au lasat deloc pe cei de la otelul galati sa marcheze! nimic! absolut nimic!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.