Toamnă rutieră zbuciumată

Toamnă rutieră zbuciumată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viteza face noi şi noi victime * Şoferi, începem echiparea pentru frig *

Weekendul care tocmai s-a încheiat demonstrează cu vârf şi îndesat că nu ne putem juca cu primele semne ale frigului. Carosabilul umed în combinaţie cu viteza prea mare au făcut deja prima victimă a lunii, un tânăr de 18 ani pierzându-şi viaţa pe o stradă principală din Tecuci.

În primul rând - viteza

Viteza le-a jucat feste şi şoferilor plecaţi la drum – mai lung sau mai scurt -, şi care au fost avertizaţi în prealabil că weekendul va fi „împănat” cu aparate radar.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi: „Numai din cauza vitezei au fost date 116 amenzi, fiind ridicate şapte permise”.

„Şase dintre aceste permise au fost reţinute pe drumurile naţionale din judeţ, numai un şofer fiind sancţionat pentru viteză „supersonică” în Galaţi”.

„În total au fost luate 19 permise şi 34 de certificate de înmatriculare, şi au fost aplicate 307 amenzi, toate în valoare de 20.000 lei. Primul motiv pentru sancţionarea şoferilor a fost viteza, fiind urmat de trecerea pe culoare roşie (cinci „victime”)”.

Echiparea!

Tot comisarul Cojocaru ne sfătuieşte să nu mai întârziem pregătirea maşinii pentru iarnă:

„Echiparea maşinii poate începe cu schimbarea anvelopelor, a lichidului de parbriz, cu verificarea stării tehnice a maşinii, a instalaţiei de dezaburire. De asemenea, şoferii trebuie să îşi reamintească să adapteze viteza la carosabilul umed”.

Nu e de glumit cu frigul – dacă nu vrem să reînvăţăm mersul cu autobuzul, mai bine respectăm indicaţiile de mai sus şi ne salutăm în trafic.

Citit 801 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.