Caniculă, temperaturi de până la 39 de grade și vijelii

Caniculă, temperaturi de până la 39 de grade și vijelii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Valul de căldură va persista în aproape toată țara, iar temperaturile vor atinge local 39 de grade, spun meteorologii, care au emis, marţi, noi atenționări Cod galben și portocaliu pentru caniculă, dar și pentru vijelii în estul și sud-estul țării.

O avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată va fi în vigoare marți, între orele 12.00 și 22.00, și vizează nouă județe, printre care şi Galaţiul. Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină.

În cea mai mare parte a României, valul de căldură se va menține, iar meteorologii au emis noi avertizări de caniculă și disconfort termic ridicat, pentru marți și miercuri. Potrivit meteorologilor, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Citit 1653 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2023 11:37

1 comentariu

  • Marți, 18 Iulie 2023 23:06
    95.76.59.***
    Aceste previziuni dezonoreaza genul de avertismente, si arata incompetenta si politicianismul previzionistilor. Gen "Nicolaita minciuna". Iar cand vine lupul/grindina, toata lumea zambeste la luna!
    Poate ca si in aceasta zona a mincinosilor meteo este necesara IA si dati afara fara drept de pensie
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.