Câte persoane ajung la Urgențe din cauza caniculei

Câte persoane ajung la Urgențe din cauza caniculei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Încă de la începutul lunii lui Cuptor, cazurile de persoane care ajung la Urgențe din cauza căldurii au început să se înmulțească

Cele mai multe persoane care au nevoie de ajutor medical sunt vârstnicii, datorită expunerii îndelungate în soare și a deshidratării. Medicii recomandă ca în această perioadă să evităm deplasările în plină zi și să ieșim pe cât posibil să ne desfășurăm activitățile dimineața sau seara.

„Zilnic avem o creștere de 10-15% din cauza cazurilor de leșin raportate din cauza caniculei. În spital ajung în jur de 200-250 de persoane pe zi din cauza caniculei, aceștia având probleme din cauza deshidratării sau a alimentației proaste, ori în urma expunerii îndelungate la soare, în perioadele în care acesta arde cel mai tare. Majoritatea persoanelor care ajung la noi sunt vârstnicii, fiind totodată și cei mai predispuși la problemele legate de caniculă. Le recomandăm oamenilor ca deplasările să se facă doar dimineața sau seara și să facă aceste deplasări doar dacă sunt necesare, pe timpul valului de căldură, să se hidrateze sau să aibă în permanență o sticlă cu apă la ei, și cel mai important să se alimenteze înainte de a pleca la drum.” ne-a spus dr. Adrian Malacu, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Galați.

Am luat și câteva păreri de la oamenii pe care i-am găsit pe stradă, pe caniculă, de data aceasta fiind vorba despre oameni mai tineri, aflaţi încă în activitate şi care nu pot evita deplasările. 

Irina Stratulat, 44 de ani, salariată: „Mereu când sunt nevoită să ies vara afară îmi iau după mine o sticlă cu apă sau ceva cu care să mă hidratez, este foarte important ca în aceste valuri de caniculă să avem grijă și să circulăm numai pe la locuri ferite de soare, pentru a nu avea probleme.”

Octavian Alexandru, 26 de ani, salariat: „Eu personal nu am probleme cu canicula, dar cei care clar știu că sunt afectați de asta nu ar trebui să circule pe stradă pe astfel de vreme, mai ales bătrânii, consider că pot să facă piața și dimineața sau seara pentru a nu mai umbla ziua prin autobuze și pe străzi. Cel puțin în autobuze marea majoritate a persoanelor sunt vârstnice și după se întreabă de ce li s-a făcut rău..."

Citit 638 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2023 03:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.