Flotila Fluvială deschide seria de evenimente dedicate Zilei Marinei
Foto: Ovidiu Amălinei

Flotila Fluvială deschide seria de evenimente dedicate Zilei Marinei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O serie de evenimente dedicate Zilei Marinei Române vor fi organizate, la Galați, de Filiala Judeţeană Galaţi a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Al.I.Cuza” şi Liga Navală Română, în colaborare cu Flotila Fluvială, Garnizoana Galaţi și o serie de organizații neguvernamentale.

Iată care este agenda evenimentelor transmisă de organizatori:

Duminică, 6 august, între orele 9,00 – 13,00, Ziua Porților Deschise la Flotila Fluvială, la cheul Palatului Navigației, cu vizite pe nave.

Vineri, 11 august, de la ora 10,30, la Cercul Militar Galaţi, Simpozion dedicat celor 125 de ani de la organizarea prin lege a Marinei militare şi celor 95 de ani de existență a Ligii Navale Române. Vor fi prezentate și o serie de informări din domeniul navigației și construcțiilor navale. De asemenea, va fi organizată și o Expoziție cu tematică marinărească.

Marți, 15 august, Ziua Marinei - manifestările vor fi coordonate de Flotila Fluvială și autoritățile locale, între orele 14,00 - 16,00, pe Faleza Dunării, în zona Elicei, și vor consta în mesaje oficiale cu ocazia sărbătorii, un ceremonial militar-religios în cadrul căruia va fi lansată o ancoră de flori în apele Dunării în memoria eroilor marinari.

Navele militare ale Flotilei Fluviale vor prezenta un exerciţiu demonstrativ, iar ziua se va încheia cu defilarea navelor militare şi parada navelor civile.

Citit 1587 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2023 12:50

2 comentarii

  • postat de Flotila fluvială ar trebui amplasată în poziții cheie
    Miercuri, 02 August 2023 17:00
    109.166.132.***
    Flotila fluvială ar fi bune să fie amplasată în apele teritoriale a fluviului Dunărea, în zona portuară a Portului Ismail și Reni, pentru a interzice preventiv zborul dronelor rusești care eventual ar intra în spațiul aerian al României, executând foc AA, cu ajutorul mitralierelor cu 4 țevi .
    0
    0
  • postat de Masca
    Miercuri, 02 August 2023 15:25
    95.76.37.***
    Nu mai scoateti barcutele astea pe Dunare ca rad rusii de noi.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.