Mai în glumă, mai în serios. Mă mănâncă păduchii din frunte. Din fruntea țării

Mai în glumă, mai în serios. Mă mănâncă păduchii din frunte. Din fruntea țării
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Păduchele este un animal care trăiește sugând sângele poporului, la fel ca politicianul. El – indiferent care – se înmulțește și face burta mare pe seama noastră. Mai nou, prin noi biruri mărite, motivat de faptul că nu are bani la buget să hrănească pușcăriașii, trântorii, bețivanii, handicapații, bolnavii și lipitorile peste măsură de multe din sistemul bugetar. Nu vă mai chinuiți, fraților - vorba vine frați, că nici n-am mâncat din același castron, nici nu ne-am tras de șireturi pe la grădiniță! Vă dau eu acușica cinci măsuri salvatoare:

  • Reduceți întregul Parlament la 300 de oameni, așa cum a votat poporul; tăiați-le din sumele exorbitante cu care se întrețin.
  • Reduceți aparatul de stat, desființați instituțiile inutile, care se calcă pe picioare în atribuții.
  • Desființați consiliile de administrație din care fac parte tot felul de neaveniți politici, care sunt plătiți degeaba.
  • Tăiați pensiile speciale, aduceți pe toți pensionarii la ceea ce li se cuvine doar pe principiul contributivității.
  • Confiscați averile obținute fără justificare legală, așa cum ne-a și impus o directivă europeană acum câțiva ani (lege neadoptată nici până în prezent de Parlament).

S-ar acoperi în felul acesta mai toate găurile din buget și ne-am simți și noi reprezentați cu adevărat. Evident, asta n-o să se întâmple prea curând, e o utopie. La fel ca și stârpirea păduchilor de prin periferiile și comunitățile rurale sărace care nici acum nu au apă curentă, toaleta înăuntrul casei, un acoperiș prin care să nu plouă și încălțări pentru copii, să poată merge la școală. Ne-am întors după război (Primul, Al Doilea). Sau, de fapt, războiul s-a întors după noi și nici măcar nu ne mai vine a râde.

Citit 1442 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 15:37

5 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 09 August 2023 15:35
    5.13.200.***
    Punctele din articol DOAR PRIN RAZOI CIVIL, IESIRE IN STRADA, GREVA FISCALA si cocteluri molotov in FUNDUL BUJETARILOR IMPUTZITZI SE VA REALIZA! De natia Romana? NICIODATA... ROMANII NU AU COLOANA VERTEBRALA, NU AU AVUT NICIODATA - Phoenix! De asta suntem LEPRE! Multumesc VL ptr limita de 2 randuri!
    0
    0
  • postat de Mario
    Miercuri, 09 August 2023 09:31
    89.137.136.***
    Sunt de acord cu tine..voicule..cu o singură remarcă...scoate I din context..pe cei cu handicap și cei bolnavi..oamenii ăștia n au nici o vină..toți putem fii sau ajunge în situația lor..și e f greu să te descurci..deci lasă oamenii ăștia în pace...de ceilalți poți să te iei..sunt de acord cu tine..
    0
    0
  • postat de Un galatean
    Miercuri, 09 August 2023 08:51
    5.13.221.***
    Bravo,perfect,acestea ar fi cele dintai masuri in vederea redresarii financiare.
    0
    0
  • postat de magis
    Miercuri, 09 August 2023 08:25
    89.121.200.***
    Subscriu, domnule Voicu!
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Miercuri, 09 August 2023 07:58
    5.13.143.***
    Vise taica, vise...Ca si cum i-ai cere hienei sa nu mai devoreze de viu puiul de caprioara si sa treca la pascut troscot...Cat de curand tara asta va devenii un stat feudal impartita si jecmanita in mod egal intre politicieni si borfasi, doua clase care traiesc im mare simbioza...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.