Percheziții corporale la Iarmarocul Moldovenesc. Bâlci cu măsuri de securitate sporite

Percheziții corporale la Iarmarocul Moldovenesc. Bâlci cu măsuri de securitate sporite
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Peste o sută de jandarmi și polițiști vor asigura ordinea publică la Iarmarocul Moldovenesc, manifestare care va avea loc în Tecuci, în perioada 10–15 august. Forțele de ordine locale vor fi completate de militari din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, care vor veghea pe durata celor șase zile la respectarea legii și prevenirea oricăror incidente.

Un element de noutate în măsurile de asigurare a ordinii publice și prevenire a producerii de incidente îl vor constitui perchezițiile corporale efectuate asupra participanților, care vor fi controlați de arme și substanțe interzise. ”Întrucât anul acesta la porțile de acces în zona de desfășurare a iarmarocului se va efectua un control corporal al persoanelor care solicită accesul și al bagajelor acestora, rugăm participanții să dea dovadă de înțelegere și răbdare. Atragem atenția că este interzis accesul în zona de desfășurare a iarmarocului cu arme, supuse sau nu autorizării, arme albe, box, castet sau alte asemenea obiecte periculoase, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, fapta constituind infracțiune”, a precizat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați. Reprezentanții forțelor de ordine le mai recomandă celor care vor vrea să ia parte la distracție să nu se implice în conflicte, să se abțină de la violențe fizice și verbale, să nu poarte la vedere bunuri de valoare, care pot atrage atenția potențialilor hoți, să nu lase bagaje nesupravegheate și să acorde o atenție deosebită copiilor, în cazul în care sunt însoțiți de aceștia, deoarece se pot rătăci cu ușurință.

”Totodată, atragem atenția că, în conformitate cu prevederile Codului Aerian, este interzis zborul dronelor deasupra mulțimii, la o înălțime mai mică de 300 de metri și pe o rază de 600 de metri față de dronă, iar încălcarea prevederii legale atrage sancțiuni contravenționale, amenda fiind între 25.000 și 50.000 lei. În situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracțiune”, au mai atras atenția reprezentanții forțelor de ordine.

Citit 1618 ori Ultima modificare Joi, 10 August 2023 08:36

2 comentarii

  • postat de Veorel
    Joi, 10 August 2023 12:46
    81.12.150.***
    Poate nu mai "dati" cu artificii avand in vedere ca la vecini e razbel....
    Asa au facut desteptii de tulceni, la cateva sute de metri de granita unde este razboi....
    0
    0
  • postat de Mario
    Joi, 10 August 2023 11:09
    89.137.136.***
    La untold..neversea..de ce nu s a făcut percheziție corporală minuțioasa oare..acolo drogurile și băutură erau pe alese..aici la amărâtul ăsta de festival..sunt în stare să te dezbrace de tot..ce mafie ordinară..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.