Peste 2.000 de gălăţeni interesaţi de Târgul de Antichităţi

Peste 2.000 de gălăţeni interesaţi de Târgul de Antichităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 2.000 de gălăţeni au trecut, în acest weekend, pragul Halelor Agro-Dunărea, acolo unde a avut loc prima ediţia a Târgului de Antichităţi. Dornici de a vedea lucruri frumoase şi de a participa la un eveniment inedit, gălăţenii au făcut abstracţie de vremea urâtă de afară şi s-au bucurat de o expoziţie organizată impecabil.

„Ne pare tare rău că vremea nu a ţinut cu noi. Dar, chiar şi aşa gălăţenii au venit în număr destul de mare la acest târg. Cei care s-au bucurat cel mai tare au fost expozanţii. Toţi sunt foarte mulţumiţi că lumea a venit să le vadă marfa. Gălăţenii iubitori de artă au şi cumpărat foarte multe lucruri de la acest târg”.

„Expozanţii mă întreabă deja când organizez următorul târg. Vor să revină cât mai curând în oraşul nostru, iar pentru mine asta este recunoaşterea muncii depuse. Ei ar dori să organizez un nou târg în decembrie, înainte de sărbători”.

„Cum dorinţa lor este atât de mare, voi încerca să organizez un târg cu podoabe pentru sărbători. Sper să reuşesc să aduc atunci şi expozanţi din străinătate, cu podoabe specifice ţărilor lor”, ne-a povestit domnul Marian Băilă, cu câteva ore înainte de închiderea târgului.

Expozanţii din Galaţi şi din alte localităţi au adus colecţii de timbre, cărţi, icoane şi hărţi vechi. Nu au lipsit nici medaliile de colecţie, diferite piese de argintărie sau vederile din alte timpuri, mobila veche şi hainele vintage aduse de doamna Constance Vintilă.

Din păcate, sâmbătă, cei mici nu au putut admira frumoşii cai Appaloosa şi Gypsy Horse, din cauza vremii.

„După cum am  mai spus vremea nu a ţinut cu noi, dar duminică, caii au fost scoşi în curte. Pentru a compensa ziua de sâmbătă am adus şi o trăsură cu ponei pentru ca cei mici să se poată bucura de o plimbare prin curte”, ne-a spus domnul Băilă. 

Promisiuni pentru 2011

În urma acestui târg, gălăţenii au numai de câştigat. Şi nu vorbim doar despre cei care au luat vizitat halele Angro-Dunărea, ci de toţi gălăţenii.

„Au venit în cele trei zile de expoziţie mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor gălăţene şi nu numai. Toţi m-au întrebat dacă pot organiza diferite expoziţii în această incintă”.

„Văd că gălăţenii sunt dornici de astfel de evenimente, sunt oameni care îşi doresc să le organizeze aşa că pot să promit că în 2011, în fiecare lună, la halele Agro-Dunărea, vom organiza câte o expoziţie. Aşa vor avea toţi de câştigat şi vom face ceva frumos în oraşul nostru”, a conchis Marian Băilă.

Până acum, Marian Băilă şi-a ţinut promisiunile, organizând trei mari expoziţii: de porumbei şi păsări mici, de cai de rasă şi de antichităţi. Aşteptăm cu nerăbdare anul 2011 pentru a participa la cât mai multe astfel de evenimente.

Şi, dacă tot vorbim de promisiuni, vă reamintim că organizatorii Târgului de Antichităţi au şi o tombolă, la care sunt oferite patru premii.

Unul dintre ele este oferit de organizatorul Târgului de Antichităţi, compania Agro-Dunărea, condusă de omul de afaceri Marian Băilă. Acesta oferă o minge de fotbal semnată de jucătorii echipei Oţelul Galaţi, liderul la zi al Ligii I, şi de managerul clubului, Marius Stan.

Celelalte trei premii sunt oferite de expozanţi şi constau în: un vas decorativ neorenascentist, un sfeşnic de bronz gravat din perioada interbelică şi un ceainic suflat cu argint model italian. Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 12 octombrie, ora 12,00, la sediul „Vieţii libere” din strada Domnească, nr. 68.

Citit 1168 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.