Butoaie muzicale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Acoperire culturală“ în Basarabia: În zilele de 15 si 16 octombrie va avea loc, la Chişinău, Festivalul de Artă şi Muzică Nouă „Acoperire Culturală”, organizat cu sprijinul ICR. Festivalul face parte din evenimentele organizate cu prilejul Hramului Chişinăului.

* Centru religios-cultural la Viena: Poate nu ştiaţi, dar există un centru religios-cultural „Dumitru Stăniloae” în Viena. Acesta  a organizat sâmbăta trecută o conferinţă dedicată Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, care a fost prezentată de poeta Lidia Stăniloae, fiica acestuia.

* Filmul românesc în Franţa: Între 15 şi 22 octombrie, la Toulouse va avea loc Festivalul Filmului Românesc.

* Poetul singurărţii, la Koln: Academia Melanchthon din Koln va găzdui duminică, 24 octombrie, ora 16,00,  o seară literară cu tema: „Paul Celan - poetul singurătăţii”, cu ocazia „Anului Paul Celan” (90 de ani de la naştere, 50 de ani de la moartea sa).

* La Londra, la Festival: Peliculele „Aurora”, de Cristi Puiu, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, de Andrei Ujică, şi „Portretul luptătorului la tinereţe”, de Constantin Popescu, vor fi prezentate la cea de-a 54-a ediţie a BFI London Film Festival.

* Trupa Sistem, în Norvegia: Trupa Sistem va susţine în 19 şi 20 octombrie două recitaluri la Oktober Festivalen din Bergen, Norvegia. Între 13 şi 24 octombrie, oraşul Bergen va găzdui un festival dedicat berii.

Pe parcursul celor 12 zile de festival, pe lângă bere şi distracţie, vor susţine recitaluri 16 artişti şi trupe locale şi internaţionale. Alături de mai cunoscuţii Smokie şi Madcon, anul acesta percuţioniştii de la Sistem le va arata norvegienilor că butoaiele de bere pot face şi spectacol.

* Un român la New York: În scopul promovării noilor apariţii editoriale semnate de autorii români şi a încurajării traducerilor literare, ICR New York va sprijini în perioada 14-16 octombrie participarea scriitorului Dumitru Ţepeneag la conferinţa „Shifting Paradigms: How Translation Transforms the Humanities”.

Dumitru Ţepeneag este unul dintre cei mai inovatori scriitori români din a doua jumătate a secolului al XX-lea, iniţiind în perioada 1960-1970, împreună cu Leonid Dimov, Onirismul - singura mişcare literară din ţară aflată în opoziţie cu realismul socialist.

În 1975, în timp ce se afla în Franţa, cetăţenia sa a fost revocată de către autorităţile române, autorul fiind forţat să rămână în exil şi începând în scurt timp să scrie în limba franceză. Ţepeneag s-a reîntors la limba maternă după 1989, însă continuă să scrie şi în limba sa adoptiva.

Citit 614 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.