Castelele noastre din Spania

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Românii continuă să vină la Madrid: Numărul românilor din regiunea Madridului a crescut în ultimul an şi jumatate cu 13.000, potrivit raportului prezentat recent de ministrul regional al Muncii, Drepturilor Femeii şi Imigraţiei, Paloma Adrados.

Astfel, comunitatea românilor se menţine pe primul loc între străinii care trăiesc în Comunidad de Madrid, cu peste 218.000 de persoane, reprezentând aproximativ 20 la sută din populaţia imigrantă.

Din raportul dat publicităţii mai reiese că, în ultimele şase luni, în regiunea Madridului s-au înregistrat peste 3.000 de români şi că cei mai mulţi dintre ei trăiesc în oraşele din estul şi sud-estul regiunii.

* Asociaţia „Bucovina”, prezentă la Torino: Asociaţia „Bucovina” participă pe 16 şi 17 octombrie la manifestarea intitulată „Mapamondul: Culturi călătoare”, ce se va derula în Borgo şi Rocca Medievale din Torino (Parcul Valentino).

Evenimentul este organizat de către cunoscutul ziarist culinar şi bucătar Vittorio Castellani (Chef Kumalé) şi se va derula sâmbătă, în intervalul orar 9.00 - 23.00, şi duminică, de la ora 9.00 la ora 20.00.

Asociaţia „Bucovina” va avea un stand de produse româneşti de artizanat: ouă încondeiate, prosoape tradiţionale, costume populare, produse de olărit. Vor putea fi găsite şi broşuri cu mănăstirile din Bucovina, precum şi vin şi produse alimentare. 

* „Icoanele pe sticlă din Transilvania”, la München: Centrul Parohial al Misiunii Române Unite din München va găzdui sâmbătă, 16 octombrie, ora 18.00, prezentarea „Icoanele pe sticlă din Transilvania”, însoţită de imagini şi susţinută de ziaristul italian Giovanni Ruggeri.

* Evenimentele Fundaţiei Raţiu: Fundaţia Raţiu din Londra organizează pe 15 şi 21 octombrie,  la Ambasada României din Washington, două evenimente destinate promovării patrimoniului românesc: „Ultimul evreu din Sighişoara” şi „Transilvania – pierdută şi regăsită”.

* Salonul Alimentaţiei, la Paris: Pentru a treia oară, România va fi prezentă cu un pavilion naţional, în perioada 17 - 21 octombrie, la Salonul Internaţional al Alimentaţiei - SIAL din Paris.

Citit 867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.