Un autotren plin cu șampanie s-a răsturnat în Galați. Șoferul a murit
Foto: IPJ Galați

Un autotren plin cu șampanie s-a răsturnat în Galați. Șoferul a murit
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Tragedia s-a petrecut sâmbătă dimineață, în jurul orei 6,00, pe DE 581, în apropierea localității Cosmești. Un tir încărcat cu șampanie, care venea din Republica Moldova și era condus de un șofer de numai 26 de ani, a derapat într-o curbă și s-a răsturnat, după ce a lovit o altă autoutilitară.

Polițiștii au stabiliit că viteza neadaptată ar fi fost principala cauză care a determinat tragedia, ce avea să blocheze traficul pe artera europeană mai bine de o oră.

”Din verificările preliminare efectuate la fața locului de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați - Biroul Drumuri Naționale și Europene, s-a stabilit faptul că un tânăr cu vârsta de 26 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autotren, prevăzut cu semiremorcă, înmatriculat în Republica Moldova și încărcat cu șampanie, pe DE 581, dinspre localitatea Cosmești către localitatea Tișița, într-o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, astfel că a pătruns pe sensul opus de mers și s-a răsturnat pe partea stângă, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară, care era condusă regulamentar, din sens invers, de o femeie cu vârsta de 50 de ani, domiciliată în orașul Târgu Frumos din județul Iași”, a anunțat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În urma coliziunii, șoferul tirului a decedat, nemaiputând fi resuscitat de echipajele medicale sosite la fața locului. Femeia de la volanul celuilalt vehicul a scăpat ca prin minune cu leziuni ușoare și a fost transportată la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic evenimen. Traficul rutier a fost blocat circa o oră pe ambele sensuri de mers, iar apoi s-a circulat alternativ pe o singură bandă, până la degajarea completă a carosabilului.

Citit 8860 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 23:42

1 comentariu

  • postat de Poliția șpăgară
    Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 17:36
    51.179.39.***
    Sa se verifice dacă a dat șpagă la vamă. Șoferii de tiruri sunt exploatați iar poliția este complice la acest fenomen. Poate umbla cu magnetul si era foarte obosit, nu se știe. Rutiera face niște controale pentru pr sa se prefacă ca lucrează iar după ei potopul. Stau în boscheți la șpăgi cu radaru
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.