Studenții ASCOR, în sprijinul persoanelor vârstnice

Studenții ASCOR, în sprijinul persoanelor vârstnice
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Filantropie

Activităţile cu caracter pastoral-misionar şi social-filantropic dedicate persoanelor vârstnice aflate în îngrijire în instituţiile sociale, dar şi pentru cele care locuiesc singure şi au o situaţie materială precară au continuat în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

O astfel de activitate, prilejuită de Ziua Internaţională a Vârstnicilor, s-a desfăşurat duminică, 1 octombrie, şi la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Ierarh Nicolae” din curtea Căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Galaţi.

”Acţiunea a fost iniţiată de membrii Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, şi a constat în participarea membrilor ASCOR Galaţi la slujba Sfintei Liturghii, împreună cu vârstnicii din acest azil, şi desfăşurarea unui program cultural-artistic şi filantropic în sala de festivităţi a căminului. La final, tinerii le-au oferit daruri vârstnicilor vizitaţi”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Spiridon” din Galaţi funcționează cu un număr total de 160 de locuri, organizate în camere cu câte două locuri. Imobilul în care funcționează căminul este complet accesibilizat, fiind alcătuit din parter şi patru etaje.

Căminul este dotat printre altele cu cabinet de asistenţă socială, birou consiliere juridică, cabinet kinetoterapie, cabinet medical, bucătărie, sală de mese şi aici se află un lăcaş de cult cu program special dedicat persoanelor vârstnice.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 936 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2023 18:33

1 comentariu

  • postat de Radu
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 04:52
    86.148.80.***
    Acesti ASCOR doar la varstnici mai pot face propaganda, in rest cei sub 50 de ani le inchid usile in nas. Religia este pe cale de disparitie
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.