Alertă de securitate la Luvru. Muzeul a fost evacuat și închis

Alertă de securitate la Luvru. Muzeul a fost evacuat și închis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul Luvru din Paris, cel mai mare din lume, a fost închis în mod excepțional la prânz, sâmbătă,  ”din motive de securitate”, în timp ce Franța este în alertă de ”atac de urgență” a doua zi după un atac islamist la Arras, informează Hotnews.ro.

„Luvru a primit un mesaj în care se raporta un risc pentru muzeu și vizitatorii săi și am ales (...) să-l evacuăm și să-l închidem pentru o zi, în timp ce efectuăm verificările esențiale ”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. 

Franța a fost plasată vineri în stare de alertă „atac de urgență”, în urma unui atac cu cuțitul la Arras, în nordul țării, în care un profesor a fost ucis și două persoane au fost grav rănite, pe fondul temerilor extinderii conflictului dintre Israel și organizația Hamas, a anunțat vineri seara biroul premierului, informează AFP.

Elisabeth Borne „a decis să ridice alerta la atac de urgență”, a precizat biroul său, după o reuniune de securitate la Palatul Elysée cu președintele Emmanuel Macron. Nivelul „atac de urgență” poate fi pus în aplicare imediat după un atac sau dacă un grup terorist identificat și neidentificat intră în acțiune.

Credincioșii și reprezentanții comunității musulmane au condamnat vineri cu fermitate atacul „barbar” în care un bărbat care a strigat „Allah Akbar” a ucis un profesor și a rănit grav două persoane într-un liceu din Arras.

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM) a condamnat „ferm” un atac „criminal și josnic” care, la trei ani de la asasinarea lui Samuel Paty, „trezește răni adânci”.

Atacul are loc pe fondul temerilor extinderii conflictului dintre Israel și Hamas în Franța. În fața Marii Moschei din Paris, unde veniseră pentru rugăciunea de vineri, unii dintre credincioși își exprimau consternarea.

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.