Șofer american, anchetat pentru lipsa permisului românesc

Șofer american, anchetat pentru lipsa permisului românesc
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Necesitatea deținerii unui permis de conducere internațional pentru a putea șofa pe teritoriul României îi pune în dificultate pe mulți cetățeni străini, ale căror documente nu sunt recunoscute la noi în țară. Încă un șofer american a pățit-o zilele trecute la Galați, după ce a fost prins la volanul unei mașini, cu toate că nu trecuse pe la Autoritatea Rutieră Română pentru a obține un permis internațional.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, conducea o mașină înmatriculată în Franța și a fost oprit la Vlădești de un echipaj al Poliției de Frontieră, care a constatat că americanul nu avea decât permisul eliberat de autoritățile din SUA. Actul, unul autentic de altfel, nu îi dădea drept de a conduce pe drumurile publice de la noi, fapt despre care omul a declarat că nu avea cunoștință.

Explicația nu l-a scutit de probleme, pentru că pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are drept de a conduce recunoscut, punându-i-se totodată în vedere să nu se mai urce la volan. Fapta pentru care americanul este anchetat este pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Citit 3985 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 23:18

4 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 31 Octombrie 2023 10:28
    5.13.175.***
    @ss: in spatiul ue nu ai nevoie de alt permis de conducere. E recunoscut asta romanesc. Si nu, nu e penibil sa citesti si sa te pui la curent cu niste conditii de calatorie dar cand ejti american crezi ca ti se cuvin toate.
    3
    2
  • postat de ela
    Marți, 31 Octombrie 2023 09:43
    5.13.178.***
    Uite unde era marele infractor. Vigilentă poliția română, nu glumă...!
    2
    6
  • postat de Americanski
    Marți, 31 Octombrie 2023 05:41
    51.179.39.***
    Nu e penibil. Legea e lege chiar dacă ar fi proastă. Pe mine mă miră că ăia de la rutieră nu au luat șpagă. Probabil că nu știau cum să ceară șpaga in limba engleza si nu s-au mai complicat.
    1
    7
  • postat de ss
    Luni, 30 Octombrie 2023 21:41
    5.13.171.***
    Penibil, nu m-am gandit vreodata cand am condus in strainatate ca e necesar alt permis de conducere decat cel eliberat acasa.
    2
    15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.