A început comerțul ilegal cu pocnitori și petarde

A început comerțul ilegal cu pocnitori și petarde
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Chiar dacă mai sunt aproape două luni până la Revelion, comercianții de articole pirotehnice încep să adune marfa atât de căutată în preajma sărbătorilor de iarnă. Problema este că vânzarea și deținerea se fac în afara cadrului legal, fapt constatat chiar în acest sfârșit de săptămână de polițiștii de la Pechea, care au oprit în trafic o mașină în care au găsit mai multe articole a căror deținere este ilegală, de la colț de stradă. La volan, un localnic de 30 de ani, care a susținut că le cumpărase de la un necunoscut care le vindea într-o piață din Galați. 

”După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, polițiștii au procedat la controlul autovehiculului, iar în portbagaj au fost depistate articole pirotehnice, fiind vorba despre trei baterii a câte 36 de focuri fiecare și o baterie cu 49 de focuri din categoria F2, așa cum sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1.102 din 10 decembrie 2014 privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a articolelor pirotehnice”, au explicat reprezentanții IPJ Galați. 

Pecheanul s-a ales cu dosar penal pentru producere, experimentare, prelucrare, deținere, transport, folosire sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuată fără drept, cazul fiind preluat de polițiștii Serviciului Arme. 

Citit 1392 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2023 17:53

4 comentarii

  • postat de Negura Ion
    Marți, 31 Octombrie 2023 09:27
    81.12.148.***
    oras fara capatai... sunt copii pana in 7-8 ani merg si cumpara de la IREG de pe la magazine, pocnitori din septembrie... avem noi Primarie sa aibe reguli si sa interzic prin HCL pocnitorile, asa cum au facut marile orase din tara?... avem noi Politie Locala sa auda?...Nu avem... Oras pierdut..
    2
    13
  • postat de Zap
    Marți, 31 Octombrie 2023 06:56
    5.13.134.***
    Nu se va stârpi acest fenomen niciodată pt ca legea este imbecila.
    Prin anii 90 dădeam cu rachete enorme. Cine își smulge degetele și e tont asta e.
    Asta înseamnă libertate, sa ai dreptul sa fii PROST.

    Nu sa vina "tați guvernul" sa ne zică ce sa facem.
    Luptati-va cu morile de vânt.
    3
    7
  • postat de Ion
    Marți, 31 Octombrie 2023 05:53
    5.13.207.***
    Ca si drogurile, nu au cum sa intre si sa circule in tara fara complicitatea directa sau indirecta a specialilor.
    0
    13
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 30 Octombrie 2023 23:25
    5.13.167.***
    Orasul pocneste de aproape doua saptamani! Se stiu foarte bine zonele de vanzare la negru, livrate cred din cele confiscate: colt Piata Mare dupa bar, tiglina I Magazin Orange etc... STIM... dar TACEM! Actionam numai cand MEDIA face valuri... la revolta populimii fraiere! JALNIC!
    2
    25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.