Șoferii gălățeni, amendați cu peste 200.000 de lei

Șoferii gălățeni, amendați cu peste 200.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O activitate desfășurată, pe durata a trei zile, de către polițiștii de la Rutieră, a scos la iveală o sumedenie de nereguli ale participanților la trafic

Astfel, în perioada 27, 28 și 29 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați, de la Biroul Rutier, Secțiile 1-5 urbane și Secțiile 1-3 rurale, au desfășurat activități pentru asigurarea disciplinei rutiere, prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri, precum și pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun din cauza nerespectării normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

„Acțiunea s-a desfășurat, cu efective mărite, în zona de competență teritorială a unităților de poliție mai sus menționate, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.  Astfel, au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 1.521 de persoane și au fost verificate 1.329 de vehicule”, ne-a explicat agent-șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați. Acesta spune că s-au aplicat 642 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 202.650 de lei. Ca măsură complementară, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 37 de permise de conducere și au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au mai constatat 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care șapte cu șoferi sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trei pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și două pentru alte infracțiuni. „Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, «Legea Anastasia», care a intrat în vigoare în luna iulie a anului în curs. Potrivit acesteia, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, a mai precizat agent-șef principal Ciprian Stoica. Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Citit 2945 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 19:40

3 comentarii

  • postat de ENE NECULAI
    Duminică, 05 Noiembrie 2023 12:54
    46.97.176.***
    Dacă șoferii ar respecta regulile de circulație și cele ale bunului simț, n-ar exista nici accidente și nici morți. Dacă polițiștii ar ieși în fiecare zi și la orice oră ar descuraja încălcarea voluntară a regulilor iar bugetul orasului sau al țării ar fi consistent SAU șoferii vor fi disciplinați ?
    0
    0
  • Miercuri, 01 Noiembrie 2023 19:49
    95.77.107.***
    Daca politiile lucreaza corect si sustinut conform statelor de plata, in timpul programului platit(chiar daca este redus dupa ora 16),gaura de miliarde de la buget se poate acoperi in 30 de zile (daca se si incaseaza acea jumatate din amenda). La nivel national putem scapadedatoriaexternain12 luni
    0
    1
  • postat de Gigel
    Miercuri, 01 Noiembrie 2023 10:37
    5.13.175.***
    Multe accidente pleaca de chestii banale cum ar fi semnalizarea, faptul de a se asigura inainte de a face o manevra chiar si doar cand schimbi banda si a acorda prioritate.
    0
    22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.