Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Foto: Anca Melinte

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru intervalul 20 noiembrie – 3 decembrie.

În Moldova, pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante, cu perioade (în jurul datei de 21 noiembrie și între 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, în special în jumătatea de sud a regiunii, respectiv maxime de 8...14 grade și minime de 1...6 grade, mediat regional. Vor fi și intervale caracterizate de temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice (în medie 4...6 grade ziua și -3...0 grade noaptea). Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Pentru Dobrogea, meteorologii anunță zile cu un regim termic apropiat de normal (în medie cu temperaturi maxime de 8...11 și minime de 3...5 grade, posibil ușor mai mici în jurul datei de 23 noiembrie). Aceste zile vor alterna cu perioade de vreme caldă pentru această perioadă din an, în special în 21 noiembrie și între 26 și 29 noiembrie când -mediat regional- ziua vor fi 13...15 grade și noaptea

5...8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 22 noiembrie și spre finalul intervalului de referință.

Nici la munte situația nu diferă. „Regimul termic va oscila în general în jurul celui normal în această perioadă a anului, cu perioade în care temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele climatologic specifice, în data de 21 noiembrie și în perioada 26-29 noiembrie (în medie cu maxime de 0...7 grade și minime de -4...0 grade), dar și intervale cu vreme mai rece, în special în 23-24 noiembrie (ziua cu valori de -4...4 grade și noaptea între -8 și -4 grade).

La altitudini mari vor predomina ninsorile, iar la înălțimi de sub 1500 m vor fi perioade cu lapoviță sau chiar ploi.

Citit 2183 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.