Alimentarea cu energie electrică, afectată de vântul puternic

Alimentarea cu energie electrică, afectată de vântul puternic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vântul puternic care a afectat Regiunea Sud-Est, din care face parte și Galațiul, a afectat inclusiv alimentare cu energie electrică din unele localități.

În cursul zilei de duminică, au fost raportate întreruperi ale alimentării cu energie electrică în 95 de localități, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea, în urma condiţiilor meteo severe, potrivit companiei Reţele Electrice Dobrogea.

"Echipele Reţele Electrice Dobrogea şi ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienţi din zonele afectate de condiţiile meteo severe - cod portocaliu şi roşu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h. La ora 8 alimentarea era întreruptă în 95 localităţi, pentru circa 60.000 de clienţi, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea. Tehnicienii lucrează pentru a repune în funcţiune 99 de linii de medie tensiune", se arată într-un comunicat al companiei.

La nivelul județului Galați, potrivit datelor disponibile pe site-ul Distribuție Energie Electrică, în cursul zilei de duminică erau raportate întreruperi accidentale în șapte localități: Frumușița, Smulți, Berești, Munteni, Buciumeni, Nicorești și Piscu.

Pentru a remedia avariile cât mai rapid, duminică au fost transferate în zonele afectate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenţie, inclusiv grupuri electrogene mobile, precizează companiei Reţele Electrice Dobrogea.

"Continuăm să colaborăm cu autorităţile centrale şi locale pentru a identifica şi repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toţi clienţii afectaţi", precizează sursa citată.

Jumătate de ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii pe parcursul zilei de sâmbătă.

Citit 1937 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

  • postat de Jipa George Florin
    Duminică, 19 Noiembrie 2023 16:27
    188.25.227.***
    Dacă prin articol afirmați că viteza vântului a afectat distribuția de energie electrică, vă întreb care a fost viteza vântului și care este viteza vântului pentru care se proiectează linia electrică aeriană? Pentru lămuriri suplimentare pe mail fără limitări de caractere.
    1
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.