VIDEO Poliţia nu ne vrea jefuiţi în propria casă

VIDEO Poliţia nu ne vrea jefuiţi în propria casă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asociaţiile de proprietari – potenţiale câştigătoare de sisteme de securitate * Vezi filmul realizat de poliţie pentru prevenirea furturilor din locuinţe *

Lansată ieri, la sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, în prezenţa subprefectului Daniel Tudorache, campania „Un plus de siguranţă”, de prevenire a furturilor din locuinţe se va desfăşura la Galaţi până pe 10 decembrie.

„Scopul principal al acţiunii se referă la informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a proprietăţii proprii”, a declarat comisarul-şef Adrian Dura, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul IPJ.

Parteneri şi câştigători

Invitate să participe la desfăşurarea proiectului, asociaţiile de proprietari pot participa la acesta prin completarea unui formular disponibil pe site-urile partenerilor (www.arts.org.ro, www.politiaromana.ro/prevenire).

La finalul campaniei, în luna decembrie, va fi acordat inclusiv un premiu, care constă în oferirea unei soluţii de securitate pentru imobilul câştigător.

Data limită de trimitere a acestor formulare este 30 noiembrie 2010, iar răspunsurile se vor trimite pe adresa Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii Bucureşti.

Şi nouă ni se poate întâmpla

Studiile statistice realizate la nivel naţional arată faptul că unul din patru furturi din locuinţă au fost favorizate de comportamentul ignorant sau neglijent al proprietarilor.

Nu uitaţi: contează să avem lumină pe holul blocului, să schimbăm o yală aproape stricată de la uşa propriei case, să nu montezi un interfon la scara blocului, să nu ţinem uşa încuiată ziua, ignoranţă este atunci când, în mod nejustificat, considerăm că „nouă nu ni se va întâmpla niciodată aşa ceva”.

Furturile din locuinţă reprezintă infracţiuni cu un puternic impact asupra percepţiei opiniei publice cu privire la gradul de siguranţă. Pe lângă prejudiciile materiale cauzate, „invadarea” spaţiului personal are, pentru fiecare dintre noi, consecinţe deosebite în plan psihologic şi emoţional.

Citit 1313 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.