Concluziile anchetei tragediei de pe DN 25. Șoferul autobuzului a fost provocat să frâneze brusc

Concluziile anchetei tragediei de pe DN 25. Șoferul autobuzului a fost provocat să frâneze brusc
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O femeie a murit și patru bărbați au fost grav răniți după ce autobuzul cu care se întorceau de la muncă s-a răsturnat pe DN 25, la Tudor Vladimirescu

Tragedia avut loc din cauză că șoferul mijlocului de transport care efectua curse regulate Galați-Tecuci a fost nevoit să frâneze brusc din cauza unui alt conducător auto, care i-a tăiat calea, ieșind dintr-o stație peco. 

Teribilul accident în care a fost implicat autobuzul care transporta zece persoane, majoritatea muncitori în Șantierul Naval, a avut loc miercuri după-amiază, pe DN 25, la Tudor Vladimirescu. Mijlocul de transport plecase din Galați către Tecuci, numai că, la jumătatea distanței, calea i-ar fi fost brusc tăiată de un alt vehicul, al cărui șofer nu a acordat prioritate la ieșirea dintr-o benzinărie de la marginea localității. Șoferul autobuzului, un bărbat de 54 de ani, din Ivești, a fost nevoit să frâneze brusc pentru a nu lovi autoutilitara care i-a apărut în față, numai că, și pe fondul carosabilului umed, vehiculul pe care îl conducea a derapat și a ieșit de pe șosea, răsturnându-se în câmp. Impactul deosebit de violent i-a fost fatal unei femei de 48 de ani, din Tudor Vladimirescu, care ar mai fi avut de mers câțiva metri până să ajungă acasă. Odată cu ea, au fost răniți alți patru bărbați, printre care și șoferul. 

”La fața locului au intervenit și echipaje de pompieri de la descarcerare din cadrul ISU Galați și echipaje medicale din cadrul SMURD Galați, care au acordat primul ajutor victimelor, care au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați la scurt timp de la producerea evenimentului.

Șoferul, găsit la Nicorești

În urma anchetei la fața locului, polițiștii au stabilit primele circumstanțe în care s-a răsturnat autobuzul și au identificat rapid autoutilitara și pe șoferul care  plecase de la locul accidentului, neștiind probabil de tragedia care s-a petrecut în urma lui, după ce a intrat intempestiv pe DN 25, fără să se asigure. Bărbatul a fost găsit acasă, iar la primele analize a reieșit că se afla sub influența alcoolului. 

”S-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 49 de ani, domiciliat în comuna Nicorești, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre o stație peco, aflată la periferia comunei Tudor Vladimirescu, ar fi pătruns pe DN 25 fără să se asigure în mod corespunzător. După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoutilitarei și-a continuat deplasarea către municipiul Tecuci, acesta fiind identificat la domiciliul său. Bărbatul deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au completat anchetatorii.

Accidentul a făcut ca traficul pe DN 25 să fie blocat mai bine de două ore, timp în care au fost făcute măsurători și s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor. Circumstanțele exacte și gradul de vinovăție al șoferilor implicați vor fi stabilite în cadrul anchetei în dosarul penal deschis pentru ucidere din culpă și vătămare corporala din culpă. Acesta a fost cel de-al treilea accident rutier grav petrecut în mai puțin de o lună pe DN 25, și al doilea mortal. Numărul persoanelor decedate în intervalul amintit este de cinci.

Citit 3474 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 18:35

4 comentarii

  • postat de caracatita
    Vineri, 08 Decembrie 2023 10:19
    5.2.209.***
    de''conducere preventiva pana la limita evitarii oricarui pericol'',s-a auzit? de ''pastrarea distantei legale''?de reducerea vitezei la apropierea de intersectii cu centre comerciale, s-a auzit?Omul ala a considerat ca are loc sa iasa fara a incurca pe altii si i-a reusit. Acasa, a baut un pic si?
    0
    2
  • postat de Corectitunide
    Vineri, 08 Decembrie 2023 08:46
    5.13.140.***
    Obligat pușcărie pentru conducătorul auto vinovat .
    0
    2
  • postat de Nicu
    Vineri, 08 Decembrie 2023 08:40
    95.76.0.***
    Trebuie urgentata soseaua cu 4 benzi ( cate 2 pe sens) intre Galati si (cel putin pana la ) Hanu Conachi.
    0
    4
  • postat de Ion
    Vineri, 08 Decembrie 2023 08:03
    82.79.117.***
    Filmarea din perioada accidentului arata ca autovehiculul care "i-a aparut in fata" era la o distanta de cel putin 100m de autobuz, in linie dreapta. Ce viteza avea autobuzul (transport persoane), la intrarea in localitate? Parere personala: autobuzul avea 70-80 km/h si soferul nu era atent la drum.
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.