Regal de frumuseţe… înaripată

Regal de frumuseţe… înaripată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri s-a deschis expoziţia de porumbei, păsări şi animale mici şi cai de la Halele Agro-Dunărea. Evenimentul, organizat de către Asociaţia Judeţeană Columbofilă Galaţi împreună cu sponsorul principal Grupul Mariano - SC Agrodunărea SA, aflat la a doua ediţie, a depăşit, din nou, aşteptările tuturor.

„A fost obositor pentru că am avut foarte mult de muncă. Am vrut să schimb ceva faţă de ediţia din februarie şi am reuşit. Încă de la primele ore ale dimineţii au venit câteva sute de vizitatori, ceea ce îmi certifică faptul că locuitorii acestui oraş sunt dornici de frumos”.

„Ne bucurăm că acum ţine şi vremea cu noi şi sperăm să fie frumos până duminică. Se pare că sunt mulţi care vor să vadă această expoziţie şi asta este cea mai bună răsplată pentru organizatori”.

„Am promis că vom face din ce în ce mai des expoziţii, ne-am ţinut de cuvânt şi vom încerca să nu ne dezamăgim publicul nici pe viitor”; ne-a spus Marian Băilă, sponsorul principal al evenimentului.

Impresii din public

„Este o expoziţie foarte reuşită şi ca amplasament şi ca valoare a păsărilor. Sunt plăcut impresionat de organizare. Faţă de prima ediţie, la sectorul păsări este o diferenţă foarte mică. Sunt păsări de valoare. Eu sunt pasionat de păsări”.

„Fiecare are un hobby, unii merg la pescuit, alţii la fotbal. Pentru mine, pasărea face parte din familie. Dacă faci arbitrajul şi cu sufletul şi cu mintea atunci nu este greu. Este mult de muncă, dar e frumos”, ne-a declarat unul dintre arbitrii competiţiei, domnul Fabian Botea, din Ploieşti.

Prin hale, printre cuşti, copii admirau toate rasele de porumbei prezente.  După ce au trecut pe la fiecare cuşcă în parte, după multe întrebări la care, din păcate, părinţii nu au putut să le dea foarte multe explicaţii, au trecut mai departe.

Au privit şi găinile, iepurii, fazanii, păunii, dar şi papagalii. Nici padocurile cailor nu i-au lăsat indiferenţi pe cei mici. „Nu ştiu exact ce îmi place mai mult. Şi iepurii mi-au plăcut, şi caii şi porumbeii. Dacă ar fi să iau ceva acasă atunci aş lua un papagal. Ăla mare şi roşu”, ne-a spus Ionuţ.

La doar 5 anişori, Călin Alexandru a fost foarte hotărât atunci când l-am întrebat ce i-a plăcut: „Tot. Caii, porumbeii şi iepuraşii îmi sunt cei mai dragi”.

În faţa unei cuşti de porumbei cu pene creţe, o bunică se chinuia să îşi ia nepotul acasă. „Eu nu plec de aici până nu îmi iau acasă porumbelul. E porumbelul meu preferat şi nu plec acasă fără el”, îşi susţinea cauza micuţul. Bunica a reuşit să-l convingă totuşi să plece, dar nu fără a-i promite odorului că vor reveni şi mâine la expoziţie.

Chiar dacă cei mici au fost principalii admiratori, nici adulţii nu au rămas indiferenţi în faţa frumuseţilor înaripate. Pe lângă păsări şi animale, gălăţenii pot admira şi o expoziţie, cu vânzare, de crizanteme.

Nu uitaţi de tombolă

Toţi vizitatorii expoziţiei, care îşi vor completa datele personale pe biletele de intrare şi le vor depune în urne, vor participa la extragerea de marţi, ora 13,00, de la sediul „Vieţii libere”.

În urma tragerii la sorţi, vor fi oferite 30 de premii, o parte de la Brateş-Prut Frumuşiţa şi o parte de la expozanţi, precum şi trei porci pentru Crăciun. Nu rataţi ziarul nostru de miercuri, în care vor fi publicaţi câştigătorii.

Expoziţia va fi deschisă astăzi până la ora 18,00, iar mâine între 8,00 şi 15,00.

Copii au intrarea gratuită, iar adulţii plătesc 5 lei pentru un bilet. Vă reamintim şi faptul că organizatorii au pus la dispoziţia gălăţenilor autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 20-30 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb).

Citit 1196 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.