Escrocherie online cu laptopuri noi

Escrocherie online cu laptopuri noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Livrările erau „achitate” cu ordine de plată false *

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) au fost sesizaţi miercuri, de către reprezentanţii unei societăţi comerciale din Bucureşti, cu punct de lucru Galaţi, în legătură cu faptul că anumite persoane au comandat online laptopuri, cu livrare printr-o societate de curierat, în numele unor societăţi comerciale din Bucureşti.

Pentru plata produselor, indivizii foloseau ordine de plată falsificate, cu înscrisurile, semnăturile şi ştampilele a două bănci comerciale, pentru inducerea în eroare a furnizorilor. Comenzile trebuiau onorate în Bucureşti, la adresele indicate în comandă.

Joi, ofiţerii SIF Galaţi au supravegheat o astfel de livrare, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi, pe ruta Galaţi – Bucureşti. Astfel, în Bucureşti a fost  prins în flagrant localnicul Sebastian B., de 26 ani, care, folosind o identitate falsă, ridica respectivele colete de la firma de curierat.

Cercetările au arătat că tânărul mai înşelase aceeaşi societate comercială cu câteva zile în urmă, la o livrare identică.

Paguba în valoare de 6.000 lei a fost recuperată în totalitate, iar Sebastian B., este cercetat în libertate pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citit 1318 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.