A vrut să-și afume șunca, dar și-a dat foc la casă

A vrut să-și afume șunca, dar și-a dat foc la casă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un gospodar din comuna Drăgănești n-a avut parte de bunătăți afumate, după ce sistemul de afumare pe care și l-a construit în curte a luat foc și a fost la un pas să îi pârjolească toată averea. Amplasată lângă o anexă din gospodărie, afumătoarea s-a aprins la orele prânzului, vineri, 12 ianuarie, chiar înainte ca proprietarul să pună la afumat preparatele pregătite din porcul sacrificat zilele trecute.

Flăcările s-au extins rapid la două anexe aflate una lângă alta și au fost la un pas să cuprindă și casa de locuit. Pompierii au ajuns la timp, cu două autospeciale, și au stins incendiul, care a pârjolit totuși circa 100 de metri pătrați de construcții.

Deoarece astfel de sisteme sunt tot mai des construite de gospodari în curțile de la țară, pompierii recomandă ca acestea să nu fie făcute de mântuială și în niciun caz să nu fie amplasate în incinta sau în imediata vecinătate a construcțiilor. Astfel: afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile; se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile; este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului; curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

Citit 1953 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 20:58

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 23:56
    5.13.170.***
    Buba nu sunt afumaturile si PAINE! Carbohidratii rup tot! Mai ales Franzela... ce nu mai e franzela aia de acum 35 de ani... si produse chimice de sinteza, produse din aluat inghetat... gen magazinele cu aia doi batranei! CANCER! Au stabilizatori si amelioratori.. cat casa! In market... 70% cancer!
    0
    6
  • postat de Dan
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 13:30
    95.76.37.***
    Si doar sunt anuntati de doctori sa nu mai manance afumaturi
    si produse din carne sarate pentru ca vor dezvolta boli cardiovasculare cronice
    Nu vor sa inteleaga. Intr-un final ajung la spital cu hipertensiune si colesterol cat casa arsa
    Apoi acuza medicii ca nu sunt profesionisti si multe altele
    9
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.