Un celebru poet a murit după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

Un celebru poet a murit după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Lev Rubinstein, un poet rus cunoscut pentru lucrările sale de artă conceptuală care subminează formele tradiționale ale epocii sovietice, a murit duminică, a anunțat fiica sa, Maria, potrivit Reuters și AFP.

Conform celor relatate de Hotnews.ro, Rubinstein, care avea 76 de ani, a fost lovit de o mașină la Moscova pe 8 ianuarie și a petrecut câteva zile în comă înainte de a muri din cauza rănilor.

Departamentul pentru transporturi din Moscova a afirmat într-un comunicat că șoferul nu a încetinit înainte de o trecere de pietoni și l-a călcat pe poet, adăugând că, potrivit informațiilor preliminare, proprietarul mașinii a încălcat de 19 ori regulile de circulație în ultimele 12 luni.

Rubinstein și-a început cariera literară în anii '60 și a devenit cunoscut ca fondator și lider al școlii conceptualiste de artiști și poeți din Moscova.

În ultimii ani, el a fost un apărător al greu-încercatei opoziții rusești. Lev Rubinstein a făcut declarații publice împotriva represiunii desfășurate de către Kremlin împotriva comunității LGBT și, din 2014, a intervențiilor sale militare în Ucraina.

Cine a fost Lev Rubinstein

Născut la Moscova în 1947 și format ca bibliotecar, Lev Rubinstein a fost una dintre figurile scenei literare underground sovietice din anii '70 și '80, o „nouă avangardă" care căuta să fie inventivă și insolentă. 

În anii 1970, a fost considerat unul dintre fondatorii mișcării „conceptualiste" de la Moscova, care ironiza și se opunea doctrinei oficiale a realismului socialist. După destrămarea URSS, reputația sa a crescut în Rusia.

A fost publicat de edituri cunoscute și a lucrat și ca jurnalist. A fost invitat la festivaluri internaționale de poezie, iar operele sale au fost traduse în multe limbi, mai relatează sursa citată.

Citit 1942 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

  • postat de Ion
    Duminică, 14 Ianuarie 2024 18:52
    213.233.85.***
    Locuia la parter, nu bea ceai, la pușcărie ar fi stat o zi, așa că au găsit o rezolvare.
    0
    11
  • postat de rodax
    Duminică, 14 Ianuarie 2024 15:45
    92.83.34.***
    Caracteristic pentru ce li se întâmplă opozanților regimului de la Kremlin.Mai o cădere de la etaj,mai un ceai cu poloniu,mai un mâner uns cu noviciok,mai un accident auto sau de avion...Nimeni nu scapă.
    2
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.