Elevi gălățeni, printre laureații concursului național de educație forestieră

Elevi gălățeni, printre laureații concursului național de educație forestieră
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În anul 2023, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a organizat o nouă ediție a concursului educativ „Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”.

Este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, se adresează elevilor de liceu și are ca obiective generale conștientizarea în rândul elevilor și al cadrelor didactice din România a valorilor cadrului natural european, educarea elevilor în ceea ce privește gestionarea durabilă a pădurilor și a conservării biodiversității,  implicarea tinerilor în proiecte comunitare.

Concursul are patru etape de desfășurare: județeană, preselecția națională, faza națională și cea internațională.

La faza internațională participă echipajul câștigător din fiecare țară participantă: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina și România. Pentru faza națională, participă doar 10 echipe calificate în urma preselecției la care participă câte un echipaj pe județ.

„Anul 2023 a fost al doilea an consecutiv în care echipajul de la Colegiul Național «Costache Negri» din Galați, coordonat de prof. Daniela Ana Cojocaru, s-a calificat la faza națională și a obținut rezultate remarcabile în această etapă”, ne-a declarat inginerul silvic Gheorghe Luca, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Galați din cadrul Romsilva.

Citit 641 ori Ultima modificare Duminică, 21 Ianuarie 2024 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.