Un an în America

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Anul României” în Atlanta: România, cu tot ce are ea mai bun, mai frumos, şi mai divers, reprezintă tematica principală a şirului de evenimente academice şi culturale ce se vor desfăşura pe parcursul anului universitar 2010-2011 în cadrul Universităţii de Stat din Kennesaw, Georgia, sub genericul „Year of Romania”.

Evenimentele sunt menite să capteze interesul tuturor celor care şi-au păstrat identitatea românească, de la conferinţe şi prelegeri academice, până la evenimente culturale, expoziţii de artă sau spectacolele de muzică şi dans ale artiştilor români.

Meritul principal în organizarea acestor manifestari cultural / academice care promovează România aparţine unui inimos grup de profesori români care îşi desfăşoară activitatea la Kennesaw State University. Un an întreg dedicate României în America. Rămâne să şi profităm de el.

* De bine într-un cotidian italian: „Frumuseţea românilor.  Arta ca mijloc de promovare”  („La belleza dei romeni”) este titlul articolului din 4 noiembrie 2010 semnat de Giorgio Paolucci în prestigiosul cotidian „Avvenire”.

Dincolo de prejudecăţi şi stereotipii care tind să identifice românul cu un zidar sau o îngrijitoare, sau mai rău, cu o persoană înclinată spre acte de delicvenţă, o călătorie spre descoperirea unor comori ale artei şi culturii poporului român, a unor personalităţi române din Italia, unde trăieşte o comunitate numeroasă de români (peste un milion de persoane), care are deja rădăcini solide, este binevenită. 

* Festivalul filmului românesc la Nicosia: Cinematograful Pantheon din Nicosia va găzdui în perioada 19 - 23 noiembrie ediţia a 5-a a Festivalului de Film românesc.

* Babel, primul canal tv dedicat imigranţilor din Italia: Începând cu 8 noiembrie, imigranţii din Italia vor avea la dispoziţie un canal tv dedicat lor, intitulat Babel, acesta putând fi recepţionat pe poziţia 141 a pachetului Sky.

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.