Înaltpreasfințitul Părinte Casian, 34 de ani de slujire arhierească

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, 34 de ani de slujire arhierească
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Credincioșii gălățeni au avut duminică, 18 februarie, un motiv în plus de bucurie duhovnicească, dat fiind faptul că s-au împlinit 34 de ani de când Înaltpreasfințitul Părinte Casian a fost hirotonit arhiereu al Eparhiei Dunării de Jos.

Pentru a rememora aceste momente atât de importante pentru credincioșii gălățeni, reamintim că, în şedinţa din 12 februarie 1990, în urma cercetării canonice, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe arhimandritul Casian Crăciun în postul de arhiereu-vicar al Episcopiei Dunării de Jos, cu titlul de „Gălăţeanul“.

Chemarea întru arhiereu s-a făcut în după-amiaza zilei de 17 februarie 1990, în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galaţi, de către episcopul-vicar Lucian Tomitanul şi arhiereul-vicar Gherasim Vrânceanul. Ipopsifierea arhimandritului Casian a avut loc în aceeaşi zi, în prezenţa arhiepiscopului Antim Nica al Tomisului şi Dunării de Jos. La 18 februarie 1990, Preacuviosul Părinte Casian a fost hirotonit arhiereu în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galaţi, în timpul Sfintei Liturghii săvârşite de cei trei ierarhi amintiţi.

La împlinirea a 34 de ani de la aceste evenimente, credincioșii gălățeni au rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Părintelui Arhiepiscop Casian şi asupra slujitorilor şi credincioşilor Eparhiei Dunării de Jos.

În semn de aleasă cinstire, slujitorii Catedralei i-au transmis ierarhului locului un mesaj de felicitare din partea clerului şi a credincioşilor Eparhiei Dunării de Jos şi i-au oferit icoana Anului omagial 2024, în care este reprezentat Domnul nostru Iisus Hristos - Păstorul cel Bun, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

Ne alăturăm și noi, cu gândul cel bun, credincioșilor din Eparhia Dunării de Jos, și-i urăm ÎPS Casian multă sănătate și mulți ani binecuvântați, ca păstor al sufletelor și inimilor noastre, sprijin duhovnicesc în tumultul acestor vremuri ce nu duc lipsă de bucurii, dar nici de momente de încercare.

Citit 1285 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2024 03:55

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.