Polițiștii viitorului, atrași cu pistoale, BMW-uri și tort! (FOTO și VIDEO)

Polițiștii viitorului, atrași cu pistoale, BMW-uri și tort! (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

A fost mare animație în curtea Poliției Galați unde vineri, 22 martie, a fost marcată oficial ziua în care arma împlinește 202 ani!

Sute de copii și mult mai puțin adulți au dat curs vremii însorite și au descins în locul care s-a transformat, pentru câteva ore, într-un fel de parc de distracții. Mașinile de poliție, cu girofare și sirene, câinii special antrenați, polițiștii în noile uniforme precum și armele etalate de luptătorii de la trupele speciale i-au atras ca niște magneți pe puștii de-o șchioapă. Micuții, mulți veniți direct de la grădiniță, nu s-au dezlipit de autospecialele noi marca BMW de la Poliția Rutieră, nelăsând volanul nici măcar pentru o porție de tort, dulcele cu care gazdele au încercat să își premieze cât mai mulți vizitatori.

Tematica evenimentului a fost, evident, una promoțională, aceea de a promova meseria de polițist și de a le sădi copiilor, din primii ani, ideea să îmbrățișeze această carieră. Astfel, aglomerări consistente s-au format și în jurul standului în care polițiștii specializați în resurse umane le-au explicat ce înseamnă să porți uniformă și cum poți ajunge să faci asta, dar mai ales în preajma luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale, care le-au prezentat arme, mașini, câinii de serviciu și i-au inițiat în parcurgerea unui traseu, conceput după modelul celui aplicat la admiterea în poliție. Și nu doar cei mici au avut parte de bucurii de Ziua Poliției.

La Galați, în acest an, 145 de polițiști din cadrul IPJ au fost înaintați în gradul profesional următor, 27 dintre ei primind promovarea înainte de termen, pentru merite deosebite.

Citit 2205 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.