Buldozere contra magazine de vise

Buldozere contra magazine de vise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la 1 decembrie, fabricarea, producerea, achiziţionarea, depozitarea, deţinerea, distribuţia, oferirea, transmiterea, intermedierea, comercializarea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel, inclusiv a precursorilor şi derivaţilor (compuşi, amestecuri) sunt interzise în oraşul Galaţi.

Municipalitatea are deja ac de cojocul celor care vor contesta decizia aleşilor locali în instanţă, blocându-i astfel aplicarea.

„Promisiunea mea este că în următoarea lună în care a fost contestată hotărârea, toate chioşcurile care adăpostesc astfel de magazine vor fi dărâmate. Din păcate, nu vor suferi cei cu magazinele de vise, ci cei care au încălcat legea subînchiriind către cei care comercializează substanţele din magazinele de vise; adică proprietarii iniţiali ai acelor chioşcuri vor rămâne fără ele”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.

Mai trebuie spus că, potrivit hotărârii adoptate de aleşi, unităţile comerciale care desfăşoară activităţile prevăzute în cod CAEN  4776 – comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor, comerţ cu amănuntul al animalelor de companie şi a hranei pentru acestea, în magazine specializate, sunt obligate, pentru a obţine acordul Primarului, să facă dovada că deţin autorizaţie pentru desfăşurarea acestei activităţi, certificatul de înregistrare pentru comerţ cu produse de protecţia plantelor, precum şi certificatul de înregistrare sanitar-veterinar, după caz.

Nerespectarea prevederilor hotărârii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei, mergându-se până la  anularea acordului de exercitare a respectivei activităţi şi închiderea unităţii.

Citit 1987 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.