Decoraţie pentru Tudor Gheorghe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maestrul, decorat cu „Ordinul Republicii” în Basarabia: Preşedintele celui de-al doilea stat românesc, Mihai Ghimpu, l-a decorat pe maestrul Tudor Gheorghe cu cea mai înaltă distincţie a Basarabiei, „Ordinul Republicii”.

Distincţia a fost acordată prin decret prezidenţial „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, precum şi pentru contribuţia substanţială la promovarea valorilor culturii naţionale şi înaltă măiestrie profesională”, a anunţat serviciul de presă al preşedinţiei de la Chişinău.

* Te Deum de Ziua Naţională a României la Stockholm: Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord va săvârşi miercuri, 1 decembrie, începând cu ora 18:00, înconjurat de un sobor de preoţi, Vecernia şi slujba de Te Deum în biserica parohiei ortodoxe române “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm.

* Un Diogene al literaturii române din exil: În comunitatea româno-americană de la New York, poetul Pr. Theodor Damian şi Cenaclul „Mihai Eminescu” au devenit, de mult timp, un punct de reper literar de o forţă majoră, în jurul căruia gravitează un teritoriu cultural pur românesc, dintr-o geografie a sensibilităţilor, emoţiilor, năzuinţelor şi afirmărilor celor aflaţi departe de ţară.

Iubitorilor de literatură românească din New York, marea metropolă americană, unde parcă s-au adunat toate culturile unui mapamond, oprit pentru o clipă din goana existenţială, nu le este străină nici poezia şi nici numele poetului Theodor Damian.

L-au auzit la posturile locale de televiziune românească, l-au citit în ziare şi în revista Lumina Lina (Gracious Light) şi poate l-au audiat la cenaclurile “Mihai Eminescu”.

Citit 953 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.