Lalelele şi liliacul se întâlnesc la intersecţia Oltului cu Argeşului

Lalelele şi liliacul se întâlnesc la intersecţia Oltului cu Argeşului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Culorile şi parfumul sărbătorilor de altădată

Evident, vorbim despre străzile cu acest nume din Galaţi, nu despre râuri. În Micro 17, la intersecţia aglomerată şi mai mereu sufocată de maşini parcate pe trotuar până şi în curbă, în faţa blocului I2A, se lăfăie la soare frumuseţile din imagine. 

Lalele şi narcise, care, ştim noi, au fost precedate de zambile şi ghiocei, sunt acum umbrite de câteva tufe de liliac înflorit, numai bun să răspândească un parfum blând, care ne aduce tuturor aminte de Sfintele Paşti, de primenirea casei unde, după curăţenia cea mare, mamele şi bunicile noastre aduceau, fiecare după posibilităţi, fie flori din grădină, fie buchete cumpărate din piaţă, care să cinstească masa de sărbătoare şi sufletele noastre înnoite în credinţă.

Citește și Sakura de Galați, din nou în floare pe strada Războieni

              Grădina-curcubeu din Micro 21

              Grădina Paştilor, acasă la Floricel şi Floricica

Grădinarii vrednici sunt cam necăjiţi, anul acesta, fiindcă toate florile lor dragi au cam înflorit deodată, şi nu pe rând, cum se întâmpla în primăverile de demult, dar noi mărturisim că, pentru admiratori, imaginea tuturor florilor de primăvară care izbucnesc peste noapte, laolaltă cu pomii fructiferi, face chiar şi dintr-un oraş gri, precum Galaţiul, o mare de culori.

Aşteptăm sugestiile cititorilor cu cele mai frumoase grădini de la parter de bloc, mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1725 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro