Albă ca Zăpada redivivus

Albă ca Zăpada redivivus
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel mai bun medic din Galaţi este drumul spre Bucureşti. De această dată la propriu. Povestea unui bărbat din Galaţi arată că nu doar această zicală modernă, ci chiar şi povestea Albei ca Zăbada şi a celor şapte pitici pleacă de la un miez de adevăr. Omul s-a înecat cu un măr, iar pentru că medicii de la Galaţi nu au putut face nimic pentru el l-au trimis cu o ambulanţă către Bucureşti. În apropiere de Buzău, salvarea a trecut printr-o groapă şi, minune, ce nu au putut face medicii a rezolvat Compania Naţională de Drumuri. Dumicatul din gâtul gălăţeanului a sărit iar el a fost salvat.

Medici neputincioşi din cauza lipsei de aparatură

Marţi seară, un apel către 112 a anunţat că un bărbat s-a înecat cu o bucată de măr. Un echipaj al Serviciului Ambulanţă s-a deplasat de urgenţă la adresa indicată şi a preluat victima. „Am constatat că unui bărbat în vârstă de 52 de ani îi rămăsese o bucată din mărul pe care-l mânca pe traiectul respirator. Bucata de fruct îi bloca bronhia stângă, nelăsând astfel aerul să pătrundă în plămânul respectiv. Pacientul avea o jenă atunci când încerca să respire şi culoare feţei începuse să i se schimbe. I-am administrat oxigen şi l-am transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, pentru stabilizare”, a declarat şeful Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Pentru cu aici doctorii nu au reuşit să intervină din cauza lipsei de dotări, au decis transportarea urgentă a bărbatului către Bucureşti. „Câteva unităţi medicale din Bucureşti ne-au spus că nu-l pot prelua pentru că nu au aparatura necesară. Într-un final, după lungi negocieri, am reuşit să-l trimitem la un spital din capitală şi un echipaj al Ambulanţei a plecat să ducă pacientul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa. 

În apropiere de Buzău, din cauza unei gropi din asfalt ambulanţa a fost zdruncinată, iar bucata de măr a sărit, exact ca-n poveste. „Echipajul ambulanţei a luat decizia de a-l transporta la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la spitalul din Buzău, unde medicii au confirmat faptul că bărbatul nu mai prezintă semne că ar fi înecat. Apoi a fost adus din nou la Galaţi, unde, datorită stării de sănătate bune, a fost externat” a mai adăugat dr. Polinschi.

Citit 1165 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.