Caz de botulism confirmat clinic la Galaţi

Caz de botulism confirmat clinic la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un caz de îmbolnăvire cu botulism a fost confirmat clinic de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Este vorba despre o fetiţă de nouă ani, care a fost adusă la Spitalul de Pediatrie „Sfântul Ioan”, în urmă cu şase zile, prezentând tulburări de vedere şi de auz. Pentru că medicii nu au reuşit să-i pună un diagnostic adecvat, părinţii copilului au cerut transferul la un spital din capitală.

Din spusele mamei, cu puţin timp înainte de a se îmbolnăvi, fata mâncase o conservă cu pateu de porc, pe care o cumpărase de la un magazin alimentar din apropierea blocului în care locuieşte.

Dintr-un spital într-altul

La Bucureşti, până să fie diagnosticată, fata a fost purtată pe la spitalul „Marie Curie” şi la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Al. Obregia”. Abia la Institutul de  Boli Infecţioase „Matei Balş” medicii au reuşit să afle cauza tulburărilor psiho-somatice.

DSJ Galaţi va efectua o anchetă, urmând a fi verificat magazinul de unde a fost cumpărată conserva, pentru a fi astfel descoperită sursa infecţiei.

„Botulismul este o afecţiune gravă care este cauzată de ingerarea unei toxine. Boala se transmite prin consumul alimentelor prost conservate sau gătite. De cele mai multe ori, răspunzătoare sunt conservele făcute în casă. Deşi mai rar, şi conservele industriale pot fi purtătoare ale acestei toxine. Sfătuim oamenii ca atunci când cumpără o conservă să verifice dacă nu are capacul umflat sau deteriorat, precum şi termenul de valablitate al acesteia” a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSJ Galaţi.

Citit 1266 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.