Care sunt ultimele zece finaliste la Eurovision. Israelul, huiduit dar calificat!

Care sunt ultimele zece finaliste la Eurovision. Israelul, huiduit dar calificat!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Letonia, Austria, Ţările de Jos, Norvegia, Israel, Grecia, Estonia, Elveţia, Georgia şi Armenia sunt ţările calificate în marea finală a Eurovision Song Contest, în urma celei de-a doua semifinale care a avut loc în noaptea de joi, 9 mai 2024, la pe Malmö Arena, în Suedia. Solista din Israel, Eden Golan, cu piesa „Hurricane” a reuşit o performanţă artistică impecabilă în condiţiile în care, în timpul interpretării, dar şi la final, a avut parte de huiduieli şi fluierături. Asta fără a mai pune la socoteală protestele din stradă ale celor care au susţinut că Israel nu trebuia să participe la Eurovision.

Nu mai puţin de 16 ţări s-au luptat joi pentru unul dintre cele zece locuri rămase în finală. Au pierdut şansa de a concura în finală: Malta, Albania, Cehia, Danemarca, San Marino şi Belgia.

Nemo din Elveţia a oferit una dintre cele mai spectaculoase şi mai uimitoare interpretări ale semifinalei de joi noaptea. Piesa interpretată detaliază experienţa de a se împăca cu identitatea non-binară.

Finala Eurovision va avea loc sâmbătă noaptea. Ţărilor calificate în semifinala de joi li se vor alătura pe scenă Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croaţia, Irlanda şi Luxemburg - care s-au calificat în semifinala de marţi. Vor urca, de asemenea, pe scenă Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Italia şi gazda Eurovision, Suedia.

Comform caselor de pariuri, marea favorită la trofeu este Croaţia.

Citit 1155 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2024 09:31

2 comentarii

  • postat de Aurel
    Sâmbătă, 11 Mai 2024 08:47
    86.124.203.***
    Dupa atrocitatile comise in Fasia Gaza,participarea Israelului la Eurovision e o adevarata sfidare a bunului simt,iar huiduielile primite au fost pe deplin meritate
    0
    0
  • postat de comunismul
    Vineri, 10 Mai 2024 16:15
    5.13.154.***
    pai da trebuia albania sau malta sa se califice! dar asta este! i-au ales pe tiganii aia din armenia! israel sincer mi s-a parut ok! grecia la fel! georgia la fel! atat doar ca am spus zis deja ca trebuiau sa fie albania sau malta! atat! dar i-au preferat pe aia din armenia! sau pe ala din elvetia!
    1
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro