900 de șoferi au pus permisul în cui, în weekend

900 de șoferi au pus permisul în cui, în weekend
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cifra a fost înregistrată în urma controalelor făcute în trafic, la nivel național, în cele două zile de weekend

Sâmbătă și duminică, cei aproape 8.000 de polițiști prezenți pe șosele în încercarea de a-i disciplina pe conducătorii auto au avut serios de furcă atât cu șoferii care s-au urcat la volan în stare de ebrietate, cât și cu cei care au depășit flagrant limitele de viteză aferente drumurilor pe care au fost depistați. Peste 900 de filtre de poliție au fost amplasate pe șosele în weekendul care a trecut, agenții cu atribuții rutiere verificând peste 17.000 de vehicule, unele fiind trase pe dreapta pentru controale de rutină, altele pentru că existau indicii că cei aflați la volan încălcau, într-un fel sau altul, normele de siguranță. Peste 7.600 de șoferi au fost testați pentru consumul de alcool, iar aproape 400 au fost nevoiți să se supună verificărilor cu aparatele de detectare a consumului de droguri. Conform situației comunicate de Biroul de presă al Poliției Române, echipajele prezente pe șosele au reținut 900 de permise de conducere, ridicate de la șoferii prinși că au încălcat Codul Rutier. O sută au fost de la conducători auto depistați la volan sub influența alcoolului, iar aproape 500, de la vitezomani. Polițiștii au constatat 81 de infracțiuni pentru care au deschis dosare penale, reținând, în cazurile unde situația a impus-o, și 331 de certificate de înmatriculare.  

Citit 2481 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2024 18:02

1 comentariu

 • postat de sergiu
  Marți, 14 Mai 2024 07:20
  217.63.67.***
  statul in boscheti la panda in zone libere si nepericuloase aduce recolta buna de permise luate DAR NU scade numarul de accidente grave. oare de ce?
  3
  4

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro