20 de școli au elevi instruiți pentru situații de criză (FOTO)

20 de școli au elevi instruiți pentru situații de criză (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Unitățile de învățământ i-au ”aruncat” pe elevii pasionați de a afla cât mai multe despre primul ajutor în două concursuri tradiționale organizate de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență în parteneriat cu Inspectoratul Școlar. ”Prietenii Pompierilor” și ”Cu viața mea apăr viața” sunt cele două competiții în care s-au luptat 180 de elevi de gimnaziu și de liceu, câștigătorii etapei interjudețene urmând să participe la finala națională.

Niciodată nu este prea devreme să începi educarea populației în spiritul salvării de vieți, de la cele mai elementare noțiuni de prim-ajutor, la tehnici complexe de intervenție, desigur adaptat vârstei învățăceilor. Convinși că pot ajuta, acum și mai târziu, fie ca simpli cetățeni, fie ca profesioniști, aproape 200 de elevi de la 20 de unități de învățământ din Galați s-au înscris la etapa zonală a concursurilor ”Prietenii Pompierilor” și ”Cu viața mea apăr viața”, care a avut loc miercuri și joi, în zilele de 15-16 mai 2024, pe Stadionul Dunărea din Galați. Cei 180 de participanți au avut de parcurs atât probe teoretice, cât și practice, și s-au descurcat de minune, susțin organizatorii care au avut o misiune grea în a departaja câștigătorii.

”Elevii care au luat parte la concursul «Prietenii Pompierilor» au avut de parcurs o probă teoretică și două probe practice: «Pista cu obstacole» şi «Ştafeta de 400 de metri cu obstacole».

Concursul «Cu viața mea apăr viața» este o competiţie ce constă într-o probă teoretică şi două practice. La cea teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au presupus transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat, ambele fiind contracronometru”, a precizat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați. 

Elevii s-au străduit în a obține timpi cât mai buni, la finalul probelor clasamentul fiind umătorul: 

Concursul „Prietenii Pompierilor” – Gimnaziu

I – Școala Gimnazială Nr. 11 ”Mihail Sadoveanu” Galați

II – Școala Gimnazială Nr. 43 ”Dan Barbilian” Galați

III – Școala Gimnazială Nr. 28 ”Mihai Eminescu” Galați  

Concursul „Cu viața mea apăr viața” - Gimnaziu

I - Școala Gimnazială nr. 3 Galați

II – Școala Gimnazială nr.11 ”Mihail Sadoveanu” Galați

III – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Galați  

Concursul „Cu viața mea apăr viața” – Liceu

I – Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Galați

II – Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galați

III – Liceul Tehnologic Nr. 1 Corod  

Rezultatele finale se vor centraliza la nivel național, iar școala câștigătoare în etapa interjudețeană se va califica la etapa finală, unde se va întrece cu unități de învățământ din toată țara.

Citit 815 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2024 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.