Ninsoare la… „foc” continuu

Ninsoare la… „foc” continuu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noapte albă pentru Rutieră şi Drumurile Naţionale * „Fără intervenţie, acum erau 20 de centimetri de gheaţă pe drumurile naţionale şi judeţene” * Pe drumurile naţionale gălăţene se circulă fără probleme * Totuşi, şi ieri, pe unele drumuri judeţene traficul auto se desfăşura cu dificultate din cauza depunerilor de zăpadă *

Ninsoarea abundentă căzută în judeţ în noaptea de sâmbătă spre duminică a ocolit strategic Galaţiul. În schimb, partea de nord-vest a judeţului a fost aproape îngropată sub zăpadă.

„Intervenţia a început sâmbătă seara, la ora 20. Cooperarea dintre Poliţia Rutieră şi Drumurile Naţionale a fost perfect sincronizată”, a declarat comisarul Viorel Cojocaru (FOTO), purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

„Am plecat din Galaţi spre Tecuci, în zona Drumului Naţional 25, precipitaţiile sub formă de ninsoare ţinând toată noaptea. Cele nouă utilaje ale Drumurilor Naţionale au acţionat întreaga noapte, până dimineaţa, împrăştiind material antiderapant”.

„Spre Şendreni, Braniştea, Independenţa, Iveşti şi Tecuci, zăpada se depunea încontinuu, în unele locuri gheaţa ajungând să măsoare cinci centimetri. Din fericire, faptul că se intervenea prompt cu utilajele împiedica formarea unui strat mai gros, altfel riscam să avem şi 20 de centimetri de gheaţă până dimineaţa”.

Dacă intervenţia rapidă a fost un succes pe drumurile naţionale ale judeţului, unele porţiuni de drumuri judeţene nu au putut totuşi să fie ferite de gheaţă sau polei, avertizează Rutiera. Atenţie, aşadar, la drum lung!

Şoferi, echipaţi-vă maşinile de iarnă!

10 poliţişti rutieri şi 5 maşini ale instituţiei au fost în alertă maximă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Deşi pare de domeniul ştiinţifico-fantastic, urgia ne-a ocolit graţios, Galaţiul abia fiind „mângâiat” de o uşoară ninsoare, în aceeaşi perioadă.

Comisarul Cojocaru: „Rutiera a făcut filtre la toate ieşirile din Galaţi, nu neapărat pentru control, cât pentru avertizarea şoferilor care părăseau oraşul. Oamenii au fost foarte cooperanţi, mulţi făcând cale întoarsă în urma avertismentului primit din partea noastră”.

Ferit de accidente, weekendul s-a încheiat în aceeaşi notă de colaborare între Rutieră şi şoferi, cei din urmă fiind povăţuiţi de oamenii legii să nu părăsească oraşul fără a-şi fi echipat corespunzător maşinile.

Citit 2340 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.