O săptămână de sărbătoare a iei, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (FOTO și VIDEO)

O săptămână de sărbătoare a iei, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galați au prilej de sărbătoare, în toată această săptămână. Ia românească este "sărbătorita" săptămânii, atât la sediul CARP din Galați, cât și la sat. 

"Serbăm ia, timp de o săptămână, la sediul din Galați și la sediile sucursalelor din județ. Îi avem ca invitați pe colaboratorii noștri, Ecaterina Hulea de la Odaia Manolache, Antonia Buruiană de la Fârțănești, Tudosia «Toși» Isofache cu grupul «Fashion Crochet» de la Galați. Dorim să dansăm, să cântăm și să aflăm lucruri minunate despre această îndeletnicire, broderia iilor", ne-a spus Bonica Voinescu, consilier cu probleme culturale la CARP Galați.

Marți dimineață, la sediul CARP din strada Domnească, sub o copertină care îmblânzea doar parțial soarele dogoritor, celor prezenți li s-a vorbit despre ia împărătească, adică ia originală în baza căreia s-au făcut iile-surori, un proiect realizat de Ecaterina Hulea. Aceasta a respectat tradiția de la sat, aducând colacul și însoțindu-l de cântece. S-au prezentat obiceiuri de la Fârțănești și de la Odaia Manolache, s-a cântat și, apoi, s-a încins o horă în care s-au prins toți participanții.

La final, toți cei prezenți au putut admira modelele superbe expuse în holul răcoros al instituției.

În zilele următoare, ia românească va fi serbată la țară, la sediile CARP din județ.

Media

Citit 1611 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2024 19:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro