De ce „Păpădia” nu ne va răcori în această vară
Foto: Anca Melinte

De ce „Păpădia” nu ne va răcori în această vară
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Din păcate, una dintre cele mai îndrăgite fântâni arteziene din Galați, "Păpădia" - "Puful de păpădie", conform numelui oficial - va rămâne nefuncțională în această vară.

După cum am aflat de la Compartimentul de presă al Primăriei Galați, fântâna arteziană necesită lucrări de reparații complexe, fiind nevoie de înlocuirea tuturor echipamentelor din zona tehnică.

Citește și Păpădie-măciulie...

În plus, există planuri de amenajare a unei parcări subterane în această zonă și de modernizare a piațetei. Iar aceste planuri propun o "reinterpretare" a "Păpădiei" într-o formă "modernă".

Modernismul transpus în fântâni arteziene nu s-a dovedit tocmai un succes în Galați. Cel puțin asta dovedesc noile arteziene amenajate în oraș: celei de la intrarea în Parcul "Eminescu" i-a rămas jetul de apă mic, platforma cu jocuri de apă de la intrarea în Parcul "Carol I" a cedat sub greutatea pașilor cetățenilor, iar cursul de apă și arteziana de pe promenada de la P-uri sunt cvasinefuncționale.

În după-amiaza de miercuri, 19 iunie 2024, am fost și noi surprinși să descoperim că, pe promenada de la P-uri, din paralelipipedul "izvor" se prelingeau niște stropi de apă, care abia umezeau rigola de beton și se înecau în apa stătută și plină de resturi vegetale, PET-uri și gunoaie a bazinului. Și partea "arteziană" a fântânii era mai mult decât anemică. Dar măcar cei mici se amuzau făcând echilibristică pe jgheabul de beton.

Citit 8024 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2024 01:59

7 comentarii

 • postat de GALATEAN
  Luni, 24 Iunie 2024 15:17
  89.137.226.***
  Adevarul este altul, fiindu-ne frica sa ne explicam neputinta actuala,intrun oras candva renumit in specialisti in majoritatea domeniilor, o arteziana, dpdv tehnic, dupa atatea uzine, fabrici si mai ales combinatul, cu tehnicitate ultra sofisticate si moderne, acum dam chix infranti de incompetenta
  0
  4
 • postat de comunismul
  Sâmbătă, 22 Iunie 2024 14:25
  5.13.209.***
  asa-i cand votezi iar PSD!
  1
  3
 • postat de paloma
  Vineri, 21 Iunie 2024 23:51
  5.13.164.***
  Ce-ati votatat, asta aveti !!!
  1
  3
 • postat de Poseidon
  Vineri, 21 Iunie 2024 18:48
  86.124.38.***
  Exact ce anticipam cu un an în urmă, respectiv resturi vegetale care vor ajunge în fântâna arteziană de la P-uri și care nu vor fi curățate, se întâmplă, din păcate, acum. Iar foștilor - actuali edili, nu le pasă.
  1
  4
 • postat de Cornel
  Vineri, 21 Iunie 2024 10:53
  213.233.104.***
  De ce nu se demolează mega bateria de garaje din spatele blocului M1 și să se construiască o parcare sub/supraterană ?
  2
  43
 • postat de Me
  Vineri, 21 Iunie 2024 10:28
  89.136.2.***
  Este o drama, nu mai avem valori. Studiati CV celor implicati si o sa va minunati.

  Am pierdut miliarde din fondurile europene pentru ca nu a fost cine sa faca proiectele.
  In schimb avem zeci de "studii de fezabilitate " inutile. Adica bani tocati degeaba.

  Ciurucurile asta fac, ce se vede in o
  2
  53
 • postat de Omu Păianghen
  Vineri, 21 Iunie 2024 09:38
  5.13.170.***
  A stricat-o Betonel și pe asta, a mai rămas doar să o demoleze
  2
  51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro