Din nefericire, viiturile puternice au făcut victime și printre animalele din gospodării. Sute de vietăți au fost surprinse de ape și nu s-au mai putut salva, leșurile acestora reprezentând acum un real pericol. Primăriile au fost atenționate să se îngrijească de colectarea și îngroparea acestora, misiune destul de dificilă în condițiile în care inclusiv terenurile de la marginile localităților, unde ar trebui fi făcute gropi, au fost inundate.
25 de oi, scoase din Dunăre
După ce au lucrat fără întrerupere atât pentru salvarea victimelor inundațiilor din județul Galați, cât și pentru diminuarea distrugerilor din zonele calamitate, misiunea pompierilor gălățeni a continuat luni, 16 septembrie, când au intervenit pentru a scote din ape animalele moarte în urma viiturilor. Multe dintre cadavrele acestora au ajuns în Dunăre, de unde au fost extrase de militari, evitând astfel producerea unor focare de infecție.
"O altă misiune a pompierilor gălățeni este pe Dunăre, unde militarii au folosit două bărci pentru a degaja trupul a 25 de oi moarte, acestea fiind preluate de către Direcţia Sanitar Veterinară, pentru gestionare", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Dan Ionașcu.
(Mariana Constandache, Raluca Ichim)