Recensământ / 68.685 de persoane şi 27.799 de case înregistrate în primele zile
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Recensământ / 68.685 de persoane şi 27.799 de case înregistrate în primele zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Operaţiunea „Recensământul  populaţiei şi al locuinţelor-2011” este în plină desfăşurare. Recenzorii au bătut la uşile noastre inclusiv în acest sfârşit de săptămână.

În primele patru zile, în municipiul Galaţi, au fost vizitate 27.799 de case şi s-au înregistrat 68.685 persoane. „De la începutul acţiunii, cincizeci de recenzori au renunţat la această calitate. Motivele invocate de renunţători privesc aglomeraţia prea mare a sectorului, câteva îmbolnăviri şi condiţiile meteorologice nu tocmai prielnice”, ne-a declarat Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi.

În privinţa zvonurilor potrivit cărora cetăţeni care nu au fost găsiţi acasă au datoria să se prezinte la Comisia municipală de recensământ, interlocutoarea noastră ne-a spus că această informaţie este greşită. „Aveau această datorie cei care au plecat din ţară înainte de începerea recensământului; ei trebuiau să se prezinte la Comisia de recensământ ca să se înregistreze. Dacă nu au făcut-o, presupunem că au aparţinători şi vor da ei recenzorilor informaţiile necesare. În cazul în care sunt situaţii în care unii gălăţeni nu au fost găsiţi la domiciliu, atunci, recenzorul are datoria să-i anunţe, printr-o notă, ziua şi ora când va reveni la domiciliul respectivului cetăţean”.

Telefoane utile   

Pe parcursul recensământului, care va dura până pe 31 octombrie 2011, puteţi semnala situaţiile în neregulă (doar dacă e cazul!)  la telefoanele: 1741, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote şi 0219201, în reţeaua Romtelecom. De asemenea, pentru orice nelămurire sau suspiciune în legătură cu vreun posibil fals recenzor, gălăţenii pot apela Comisia Locală aparţinătoare. 0236/307704 este numărul de telefon al Comisiei Locale de Recensământ  Galaţi.

Fiecare cetăţean are datoria să răspundă la întrebările recenzorului, lipsa de cooperare atrage după sine amenda care poate fi între 2.000 şi 5.000 lei.

Citit 2288 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2011 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.