Caviar la borcan de 300 de grame, vândut la colţul blocului

Caviar la borcan de 300 de grame, vândut la colţul blocului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Contrabandă cu trei kilograme de beluga *

Că numai icrele de sturioni pot purta selecta denumire de „caviar”, simplă, fără nici o adăugire, acesta este un fapt deja cunoscut de către amatorii de „bijuterii culinare”.

Iată însă că vineri, la ora 12, poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit produsul de lux comercializat la colţul unui bloc din Micro 39, lângă piaţă, icrele negre fiind înghesuite la borcane de 300 de grame.

Prins în flagrant, în zona Pieţei Agroalimentare din Micro 39 A, gălăţeanul Costică P., de 37 de ani, încerca să vândă nu mai puţin de trei kilograme de caviar.

Icrele negre au fost confiscate, urmând să fie predate Direcţiei Sanitar – Veterinare Galaţi pentru expertizare. Gălăţeanul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat în libertate pentru deţinere şi comercializare fără documente legale de icre de sturioni.

„Beluga” este denumirea icrelor de sturion – ouăle sunt mari, cât boabele de mazăre şi strălucitoare. În acest moment, beluga este varietatea cea mai bună şi mai râvnită, la preţuri astronomice, de pe piaţă. Denumirea de caviar se pare că vine din persanul „chav-jar” („bucăţele de putere”), persanii susţinâmd calităţile curative ale icrelor negre.

Citit 7459 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2011 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.