Palmierii - la adăpost, gălăţenii - în frig!
Foto: Foto: Ştefan Dimitriu

Palmierii - la adăpost, gălăţenii - în frig!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, palmierii Galaţiului, „fiinţe” de climă temperat-continentală, de obicei simbol al însoritelor coaste şi plaje mediteraneene, au plecat, cu fruntea verde de frunze, la adăpostul de iarnă. Palmierii noştri au prins, ieri, o zi frumoasă, luminoasă, cu cer albastru şi soare strălucitor, dar cu ceva dinţi ascuţiţi mai ales la orele dimineţii.
I-am admirat, oarecum nostalgic, privindu-i cocoţaţi pe platformele ADP-ului, care-i transportau. Le-am urat în gând copacilor ţărilor calde  hibernare uşoară şi călduţă, dar…
În acelaşi timp mi-a zburat gândul la frigul din casele noastre. Gospodarii urbei de la Dunăre au, iată, grijă de palmierii sensibili la muşcătura frigului de peste iarnă, dar n-au reuşit să facă ceva şi pentru gălăţenii îngrămădiţi de soartă prin blocurile-cutii de chibrit, dârdâind  de mai mare mila pentru ei. Pentru ei, de fapt împotriva lor, în fiecare toamnă târzie şi rece, se declanşează războiul entităţilor care, chipurile, au de-a face cu soarta lor de peste iarnă. În atmosfera aproape glacială se încing spirite, se ascut săbii, se ameninţă. Gălăţenii? Asistă înfriguraţi la acest spectacol grotesc, deja consacrat şi patentat în acest colţ de lume.
Recunosc, alături de alţii, am aşteptat ca în locul căldurii venite prin sistem centralizat să ajungem cumva la centrale de bloc, de scară, de… Speranţe deşarte, iluzii pierdute. Am rămas tot la mâna nevolniciei unor vremelnici. Speranţele? Ne-au îngheţat şi ele…

Citit 2060 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 23:53

3 comentarii

 • postat de Anca
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 16:19
  Idiotii astia isi bat joc de toti copiii galatenilor care de luni vor indura frigul din scoli pentru a nu ramane analfabeti.Acasa poateare omul un calorifer ceva dar la scoala ce ne facem?Intepenesc cei mici in banci si primarul asta batran si terminat de viata da din umeri?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Vineri, 28 Octombrie 2011 11:43
  Mesaj pentru idiotii de la Apaterm , Electrocentrale, Primarie ...samd :
  Bai boilor cum pi...zda mamiii voasrte va asteptati sa imi pot aduce copilul de o saptamana acasa in frigul din apartament ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Săracul Primar Nicolae,un palmier,un cocotier și o maimuță!
  Vineri, 28 Octombrie 2011 09:03
  Prostia conduce Primăria iar palmierul confirmă teoria,pentru a nedemonstra la mișto că neuronii sunt în descreștere odată cu trecerea timpului,la bătrânețe, să fi blestemat pentru că ai fost confirnâmat în a prostiei cu diplomă.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.