Tatăl elevei de la ”Jean Monnet”, în exclusivitate pentru VL: ”Dacă nu va fi închis, Dumnezeu tot va face dreptate”

Tatăl  elevei de la ”Jean Monnet”, în exclusivitate pentru VL:  ”Dacă nu va fi închis, Dumnezeu tot va face dreptate”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tatăl elevei de la Liceul ”Jean Monnet” care susţine că a fost violată de profesorul de educaţie fizică ne-a vizitat ieri, la redacţie, întrucât am fost primii care l-am contactat pentru a publica opinia sa în legătură cu cele întâmplate. Deşi ne-a promis că va veni însoţit de fiica sa, aceasta a rămas la Bucureşti, pentru că nu se simţea în stare să dea ochii cu lumea.

”Ia antidepresive, se leagănă de parcă a înnebunit, iar aseară spunea că i-a văzut umbra profesorului prin casă. Are tot soiul de vedenii, e încă în stare de şoc”, povesteşte controversatul om de afaceri gălăţean.  

”Nu credeam că tocmai mie mi se va întâmpla asta”

Deşi se consideră un om care a văzut multe la viaţa sa, nici tatălui Oanei R. nu-i vine să creadă ceea ce s-a întâmplat: ”Eu însumi nu-mi revin. Nu am crezut că mi se poate întâmpla tocmai mie aşa ceva.  A profitat de faptul că ea vine din altă lume, unde elevii au încredere în profesorii lor, pentru că nu se întâmplă astfel de lucruri. Se tot întreabă lumea ce a căutat în cameră la profesor. Unde să se ducă,  dacă îi  era rău şi nu avea cheie de la cameră? La un turist străin? Normal că a mers la profesorul care trebuia să aibă grijă de ea, nu să o violeze. Dacă mi s-a întâmplat mie asta, ar putea să se întâmple oricui. Cei care scriu mesaje de încurajare pe site-ul deschis pentru a-l susţine pe profesor ar trebui să se gândească la consecinţe. Nicăieri pe lumea asta nu se întâmplă ca un profesor care a avut relaţii sexuale cu eleva sa minoră să fie  încurajat, ce să mai vorbim de profesorii acuzaţi de viol!”

”Să păţească ce i-a făcut  el fiicei  mele”

Costel R. ne-a declarat că în momentul de faţă încearcă să facă tot posibiliul  ca vinovatul să-şi primească pedeapsa: ”A primit ca încadrare juridică întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră, nu viol. Nu sunt mulţumit. Omul acesta merită să ajungă la închisoare. Să păţească acolo ceea ce i-a făcut el fiicei mele. Mi-am luat un avocat bun, pe Cristian Sârbu. Dacă violatorul nu va fi închis, Dumnezeu tot va face dreptate.  O astfel de faptă nu scapă nepedepsită de Dumnezeu”, susţine tatăl  Oanei  R.

”A tras-o de păr şi dat-o cu  capul de pereţi”

Deşi judecătorii au  respins cererea procurorilor ca profesorul respectiv să fie reţinut 29 de zile, Costel R. încearcă să ne convingă că în instanţă va veni cu probe şi martori împotriva sa. ”Am un certificat medico-legal care atestă că fata mea are leziuni  anale. Să presupunem că şi  ea şi-a dorit să aibă o relaţie cu profesorul, atunci de ce a fost violent cu  ea? A tras-o de păr, a dat-o  cu capul de pereţi. Nu  te comporţi aşa dacă eşti îndrăgostit. Sunt două eleve care vor depune mărturie, la fel şi diriginta şi directoarea, cărora le mulţumesc foarte mult pentru sprijinul  acordat”, susţine tatăl Oanei R.

”Va trebui să-şi înfrunte destinul”

Controversatul afacerist gălăţean susţine că fata va merge în continuare la ”Jean Monnet”, după ce îşi va reveni din şoc. ”A vrut să vină în România pentru că vrea să se facă actriţă, să dea la facultatea de teatru.  Cum e născută în Belgia, nu prea vorbeşte corect româneşte, deşi i-a plăcut de mică această ţară. Pentru ea, România e ţara vacanţelor, nu şi-a imaginat nicio clipă că va păţi  aşa ceva. Va rămâne în continuare în România, va trebui să-şi înfrunte destinul”, încheie tatăl Oanei.

Situaţia este destul de încurcată. Ce s-a întâmplat într-adevăr în excursia de la Predeal şi dacă probele deţinute de acuzatori sunt suficiente să demonstreze vinovăţia profesorului rămâne să stabiliească  doar justiţia.

Citit 6862 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.