Claudiu Gherguț, câştigătorul „Chefi la cuțite” - sezonul 15
Foto: Antena 1

Claudiu Gherguț, câştigătorul „Chefi la cuțite” - sezonul 15
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui chef Orlando Zaharia din echipa mov, este câștigătorul sezonului 15 „Chefi la cuțite” - 30.000 de euro și un stagiu de pregătire la Retroscena.

Tânărul, în vârstă de 30 de ani, este sous chef în Franța, iar la preselecţii, fiecare dintre cei patru chefi a vrut să-i ofere cuţitul de aur. „Nu puteam să nu câștig cu el, cu minunea asta!”, a spus chef Orlando Zaharia, în noaptea finalei.

Claudiu a luptat în finală cu alţi trei concurenţi, unul mai puternic şi mai profesionist decât celălalt: Andy Van de Gucht - cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki, Dragoș Dudu - cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu și Bogdan Iancu, din echipa lui Richard Abou Zaki.

Pe lângă premiera celor patru finalişti, bătălia finală „Chefi la cuţite” a mai adus o provocare: aceea de a-şi alege câte trei foști colegi pentru a-și forma echipa. Alegerile lui Claudiu Gherguț i-au contrariat pe foştii coechipieri pentru că a preferat ajutor din echipele concurente Andra, Ilinca și Diana.

O altă surpriză a fost aceea a temelor de gătit: starter - supă; main course - ingredient de bază, porc; desert - la alegere.

Altfel spus, finaliştii nu şi-au mai făcut meniurile împreună cu chefii, ci de unii singuri.

Au lucrat trei ore şi jumătate la foc continuu. Iar juriul a fost format din cei mai buni chefi din România.

Vestea că a câştigat trofeul l-a copleşit pe Claudiu: „Nu-mi vine să cred, emoțiile m-au luat dintr-o dată. Nu am putut să mai stau în picioare!”, a mărturisit.

Potrivit Antena 1, Claudiu s-a născut la Braşov şi a descoperit bucătăria în adolescența petrecută în Italia, acolo unde a locuit cu mama lui pentru o vreme. Când a ajuns în Franța, a înțeles că va face din gastronomie o carieră. Printre altele, Claudiu are în CV și experiența din bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin din Strasbourg, votat pe Tripadvisor cel mai bun restaurant din lume în 2018.

Citit 2214 ori Ultima modificare Joi, 29 Mai 2025 22:23

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro