Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui chef Orlando Zaharia din echipa mov, este câștigătorul sezonului 15 „Chefi la cuțite” - 30.000 de euro și un stagiu de pregătire la Retroscena.
Tânărul, în vârstă de 30 de ani, este sous chef în Franța, iar la preselecţii, fiecare dintre cei patru chefi a vrut să-i ofere cuţitul de aur. „Nu puteam să nu câștig cu el, cu minunea asta!”, a spus chef Orlando Zaharia, în noaptea finalei.
Claudiu a luptat în finală cu alţi trei concurenţi, unul mai puternic şi mai profesionist decât celălalt: Andy Van de Gucht - cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki, Dragoș Dudu - cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu și Bogdan Iancu, din echipa lui Richard Abou Zaki.
Pe lângă premiera celor patru finalişti, bătălia finală „Chefi la cuţite” a mai adus o provocare: aceea de a-şi alege câte trei foști colegi pentru a-și forma echipa. Alegerile lui Claudiu Gherguț i-au contrariat pe foştii coechipieri pentru că a preferat ajutor din echipele concurente Andra, Ilinca și Diana.
O altă surpriză a fost aceea a temelor de gătit: starter - supă; main course - ingredient de bază, porc; desert - la alegere.
Altfel spus, finaliştii nu şi-au mai făcut meniurile împreună cu chefii, ci de unii singuri.
Au lucrat trei ore şi jumătate la foc continuu. Iar juriul a fost format din cei mai buni chefi din România.
Vestea că a câştigat trofeul l-a copleşit pe Claudiu: „Nu-mi vine să cred, emoțiile m-au luat dintr-o dată. Nu am putut să mai stau în picioare!”, a mărturisit.
Potrivit Antena 1, Claudiu s-a născut la Braşov şi a descoperit bucătăria în adolescența petrecută în Italia, acolo unde a locuit cu mama lui pentru o vreme. Când a ajuns în Franța, a înțeles că va face din gastronomie o carieră. Printre altele, Claudiu are în CV și experiența din bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin din Strasbourg, votat pe Tripadvisor cel mai bun restaurant din lume în 2018.