Reţea de contrabandişti, destructurată (VIDEO)

Reţea de contrabandişti, destructurată (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O reţea de contrabandişti de ţigări din Republica Moldova care acţiona în Galaţi şi Vaslui a fost identificată în urma unei ample acţiuni care a presupus 14 percheziţii domiciliare, pe raza celor două judeţe, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. În acest caz au fost audiate 16 persoane, 7 dintre acestea fiind deja reţinute pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, după cum se arată într-o informare făcută de către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT,  Mihov Petru, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi  inculpaţii Olaru Florinel Iulian, comisar, ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră - IJPF Vaslui, Andriuţă Lucian şi Coşug Traian, foşti inspector, respectiv agent de poliţie în cadrul IJPF Vaslui – Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi.

"Beneficiind în mod direct de sprijinul acestor trei inculpaţi, în perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului infracţional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări. Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau introduse în ţară prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal, pe raza judeţului Vaslui.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 1.400.000 lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IJPF Galaţi, Poliţia Mun. Huşi şi lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi", se arată în comunicatul DIICOT.

Reprezentanţii IJPF Galaţi susţin într-un comunicat de presă pe acelaşi subiect că grupul era extrem de bine organizat, iar modalitatea de acţiune presupunea ca ţigările de contrabandă să fie procurate de persoane din Moldova şi să fie apoi trecute de către membrii reţelei peste râul Prut. Ţigările erau apoi transportate şi depozitate la domiciliile unora dintre membrii grupării, ulterior fiind distribuite pe piaţa neagră către diferiţi beneficiari.

În acest caz, cercetările vor fi contiuate de către poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Galati, pentru stabilirea activităţi infracţionale a grupului şi pentru identificarea tuturor membrilor grupării şi tragerea la răspunderea penală a celor implicaţi.

Citit 4179 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2011 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.