Doi copii înfometaţi, sub cerul liber

Doi copii înfometaţi, sub cerul liber
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tatăl şi bunicul - alcoolic, mama şi bunica - plecate în străinătate

Doi copii, unul de cinci şi celălalt de şase ani, din comuna Bereşti Meria, au fost descoperiţi în comuna Epureni, judeţul Vaslui, dormind înfometaţi şi dezbrăcaţi sub un pod. Chiar dacă erau însoţiţi de un bărbat adult, starea în care se aflau cei doi micuţi i-a determinat pe săteni să anunţe autorităţile locale, care la rândul lor au sesizat Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului din Vaslui. Copiii au fost internaţi de urgenţă într-un centru de plasament din Bârlad şi s-a luat legătura cu DJPDC Galaţi, pentru a se lua măsurile cuvenite.

„Viaţa le-a fost pusă în mare primejdie”

De la purtătoarea de cuvânt DJPDC Galaţi, Tania Calcan, am aflat că ambii copii erau de ceva vreme în atenţia instituţiei. „Încă de la începutul acestui an,  am fost anunţaţi de cei de la Primăria Bereşti Meria de soarta acestor copii. Unul dintre ei este copilul lui Gigi Neagu, iar celălalt este nepotul de la fiica sa cea mare. Atât fiica, cât şi soţia acestuia sunt plecate de câţiva ani în străinătate, iar ginerele său este arestat. Ca urmare, ambii copii au rămas în grija sa, deşi el nu are nici un venit, fiind disponibilizat din Combinat. Noi am încercat să-l determinăm să-i dea în plasament. După lupte de lămurire, l-am convins să semneze hârtiile, dar când ne-am dus să luăm copiii, dispăruse fără urmă. Acum îi vom prelua de la Vaslui în Centrul de primiri urgenţe. Vom încerca să le găsim un asistent maternal care să-i ia pe amândoi. Gigi Neagu va fi probabil decăzut din drepturile părinteşti asupra copilului minor. Viaţa celor doi copii a fost pusă în mare primejdie”,  declară Tania Calcan.

„O mizerie de nedescris”

Asistentul social din cadrul Primăriei Bereşti-Meria, Marilena Arfire, ne-a spus că a fost de mai multe ori la domiciliul lui Gigi Neagu şi că a rămas şocată de viaţa pe care o duceau micuţii: „Era o mizerie de nedescris. Tatăl şi bunicul celor doi copii este cunoscut de săteni ca alcoolic. Nu îi spală, le dă să mănânce când îşi aduce aminte. Deşi ne-a spus că fiica şi soţia îi mai trimit din când în când bani, probabil îi dă pe băutură. Am luat legătura cu Protecţia Copilului, am cerut să fie luaţi, dar s-a răzgândit şi a plecat zicând că merge cu ei la o altă fiică, ce locuieşte în Vaslui. Nu ştiu ce s-a întâmplat că astăzi (n. r. – ieri) am aflat de la asistentul social de la Primăria Epureni că au fost găsiţi sub cerul liber”,  spune asistentul social de la Bereşti Meria.

Citit 1869 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2011 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.